Digitale identiteit

Mastercard en Microsoft streven naar veilige én simpele manier om digitale identiteit te verifiëren

Mastercard en Microsoft, twee grootheden op het vlak van payments en tech, worden strategisch partners. De bundeling van krachten brengt expertise op het gebied van digitale interacties en identiteitstechnologie samen. De co-op tussen Mastercard en Microsoft werd gisteren aangekondigd en moet leiden tot innovatie in de manier waarop mensen hun digitale identiteit beheren en gebruiken.

Het online verifiëren van je identiteit is nu nog altijd afhankelijk van een fysiek of digitaal bewijs zoals een paspoortnummer, een adresbewijs, of een rijbewijs. Deze afhankelijkheid legt een enorme last op de gebruikers. Die moeten tientallen wachtwoorden voor verschillende identiteiten onthouden en lopen tegen steeds meer complexiteit aan in het bewijzen van hun identiteit en het beheren van hun gegevens.

Identiteitsgegevens invoeren, beheren en delen

Samen streven Mastercard en Microsoft naar een veilige én simpele manier om je digitale identiteit te verifiëren, waar en met wie je zelf wilt. Het antwoord op deze uitdaging is een service waarmee consumenten hun identiteitsgegevens kunnen invoeren, beheren en delen op hun manier – op de apparaten die ze dagelijks gebruiken.

“Het digitale identiteitslandschap is gefragmenteerd, inconsistent en wat in het ene land werkt werkt in een ander land vaak niet. We hebben nu de mogelijkheid om een ​​systeem op te zetten dat mensen op de eerste plaats zet, hen controle geeft over hun identiteitsgegevens en waar deze worden gebruikt, “zegt Ajay Bhalla, president, cyber- en intelligence-oplossingen, Mastercard. “Werken met Microsoft brengt ons een stap dichter bij het tot stand brengen van een wereldwijde digitale identiteitsservice. We kijken ernaar uit om binnenkort volgende stappen bekend te maken.”

Lees hier het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.