Mastercard Visa

Ingenico’s nieuwe SCA Accelerator Suite versnelt PSD2 compliance

Ingenico Group lanceert SCA Accelerator Suite, een platform om online bedrijven te helpen compliant te blijven, te innoveren en hun gegevens beter te beheren. De suite verbetert de prestaties van online bedrijven en versnelt de implementatie van Strong Customer Authentication (SCA) die op 31 december 2020 moet plaatsvinden.

Strong Customer Authentication (SCA)

De SCA Accelerator Suite zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan de EU Second Payment Services Directive (PSD2), biedt authenticatierouting, zorgt voor de juiste dataverzameling en biedt mobiele UX. Ingenico’s nieuwe suite biedt geavanceerde PSD2-functies, waaronder:

  • Automatische step-up: wanneer kaartverstrekkers SCA vereisen om te autoriseren, zullen transacties worden ingediend via 3D Secure en vervolgens opnieuw worden ingediend voor autorisatie zonder enige impact.
  • Automatische fallback: wanneer 3DS v2 niet beschikbaar is, wordt een transactie automatisch opnieuw ingediend bij een eerdere versie van 3DS.
  • SmartComply: zorgt ervoor dat bedrijven 3D Secure uitvoeren wanneer dat nodig is en analyseert transacties om te bepalen of ze onder de PSD2 regulering vallen. Het bepaalt of SCA vereist is of moet worden overgeslagen.
  • AutoExempt: selecteert en gebruikt automatisch de beste uitzonderingen (bijv. Whitelisting of lage transactiewaarde), afhankelijk van de aard van de transactie die wordt verwerkt.

PSD2

Ingenico zorgt ervoor dat PSD2 wordt nageleefd met oplossingen die zijn gebouwd om namens klanten SCA-conforme processen af ​​te handelen. Voorheen was er veel discussie over wat ‘verplicht’ is en wat nodig is om te ‘voldoen’ aan PSD2. PSD2 is echter een kans voor online bedrijven om te innoveren en de gegevens die hun activiteiten aansturen beter te beheren. Ingenico heeft de SCA Accellerator Suite ontwikkeld om online bedrijven te helpen door het risico op creditcardfraude te verminderen, de conversieratio’s te verhogen en de aansprakelijkheid te verleggen naar de kaartverstrekker.

“We hebben hard gewerkt, zodat onze klanten dat niet hoeven te doen”, stelt Simone van Schaik, VP Product bij Ingenico ePayments. “Onze SCA Accelerator Suite is gebouwd om namens de klant PSD2-conforme processen af ​​te handelen. Mijn boodschap aan alle online bedrijven is dat het tijd is om PSD2 voor u te laten werken.”

De aanpassingsperiode om te voldoen aan PSD2 loopt tot het einde van het jaar. Ingenico raadt online bedrijven aan om van deze gelegenheid gebruik te maken om te testen met 3DS v2.1 en 2.2 om zo een beter beeld te krijgen van hoe en waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Bron artikel-afbeelding: Depositphotos