‘Nederlandse Dimebox overgenomen door Verifone’

Opnieuw een Nederlandse betaalpartij die mondiaal in de belangstelling staat. Nadat eerder Adyen bij haar beursgang alle ogen op zich gericht wist, is het ditmaal het Nederlandse Dimebox dat de aandacht trekt. Deze Amsterdamse leverancier van betaaltechnologie komt namelijk in Amerikaanse handen: per 1 december is Verifone de nieuwe eigenaar van Dimebox. 

Hoewel insiders de deal tussen Dimebox en Verifone formeel nog niet bevestigen, meldt het Nederlandse betaalbedrijf op haar eigen LinkedIn-pagina dat het per 1 december 2018 haar activiteiten voorzet onder de naam Verifone.

Source: LinkedIn – Bedrijfspagina Dimebox

De geruchten over een verkoop werden eerder vandaag al gevoed door het feit dat de website van Dimebox momenteel ‘under construction’ is, en de volgende melding is geplaatst: ‘We’ve been acquired by a great company and will be back with you shortly!’. Daarnaast hebben verschillende medewerkers, waaronder co-fouder en CCO Jan Joost Kalff, inmiddels hun byline op het zakelijke netwerk LinkedIn aangepast.

Dimebox: white-label betaalplatform

Dimebox, opgericht in 2014, biedt een geavanceerd white-label technologieplatform voor bedrijven die wereldwijde betaaldiensten aanbieden (zoals payment service providers). De focus van Dimebox ligt daarbij op het soepel onboarden van klanten, real-time betalingsverwerking en moderne gegevensanalyse van data en transacties. Al deze functies zijn beschikbaar via een uniforme en moderne API, zodat het eenvoudig en geleidelijk kan worden geïntegreerd.

Verifone is een Amerikaanse multinational met haar hoofdkantoor in San Jose, Californië, dat technologie biedt voor elektronische betalingstransacties en aanvullende diensten voor onder meer point-of-sale-terminals.

Groeikapitaal en integratie SIX Payments

In maart 2017 haalde Dimebox in een series A funding nog 5 miljoen euro op. De investering van de BillPro Group werd destijds aangewend om het bedrijf verder te laten groeien en de platform-mogelijkheden uit te breiden. In april van dit jaar kondigde Dimebox de integratie van SIX Payments Services op haar white-label-betaalplatform aan. De koppeling met deze Zwitserse aqcuirer maakte de verwerking en automatische reconciliatie van verschillende creditcard-schemes als Mastercard, Visa en American Express mogelijk voor partijen die gebruik maken van de Dimebox-betaaltechnologie.

Betaalbedrijf Verifone beschikt in ieder geval over diepe zakken, want werd in april van dit jaar voor het astronomische bedrag van 3,4 miljard dollar gekocht door private-equity bedrijf Francisco Partners.

Mondiaal payments speelveld

Door de verkoop zet Dimebox per 1 december haar dienstverlening voort onder de vlag van Verifone. Daarmee mengt Dimebox zich nog sterker in de mondiale paymentsbattle, op een speelveld waar ook bekende partijen als Adyen, Stripe, PayPal en Klarna actief zijn.

Over de hoogte van het overnamebedrag en de precieze achtergronden van de deal tussen Dimebox en Verifone is op dit moment nog geen verdere informatie bekend. Vragen daaromtrent zijn inmiddels uitgezet, en aanvullende informatie zal in dit artikel worden bijgevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.