Whistleblower lanceert platform voor melden bedrijfsfouten

4 maanden geleden gepubliceerd

Pav Gill, de klokkenluider die heeft bijgedragen aan de ondergang van de Duitse betalingsverwerker Wirecard, heeft een nieuw platform gelanceerd. Dit platform, genaamd Confide, is bedoeld voor werknemers en aandeelhouders om hun zorgen over bedrijfsfouten te uiten zonder angst voor vergelding of blootstelling.

Confide: een vroegtijdig detectietool

Gill stelt dat Confide organisaties essentiële inzichten zal bieden in mogelijke “game-over events” die het hogere management anders mogelijk te laat zou opmerken. Door beveiligde en vertrouwelijke interne meldingen mogelijk te maken, voorkomt Confide dat zorgen worden gesmoord door middenmanagement of door het ontbreken van veilige meldkanalen. Het platform biedt ook een audittrail om eventuele latere onderzoeken te vergemakkelijken.

Achtergrond Pav Gill

Gill werd gedwongen Wirecard te verlaten nadat hij een rapport had ingediend waaruit bleek dat het bedrijf zijn cijfers had vervalst. Een leidinggevende bij Wirecard Azië zou naar verluidt personeel hebben geleerd hoe ze auditors konden misleiden om te denken dat het bedrijf geld had dat het eigenlijk niet had.

Missie Confide

“De missie van Confide is om bedrijven een vroegtijdig detectietool te bieden om ernstige zorgen intern te beheren, integriteit te handhaven en mogelijke schandalen te voorkomen,” aldus Gill. “Ons unieke platform overstijgt de beperkingen van bestaande ‘glorified inbox’ oplossingen, en belichaamt onze toewijding aan het bevorderen van een zakelijke wereld waar snelle, interne probleemoplossing de norm is - ten voordele van werknemers, organisaties en wetgevers.”

Toekomstplannen Confide

Confide is van plan om zijn invloed uit te breiden door zijn Europese operationele basis in Den Haag te vestigen. Het platform wil ook zijn functies blijven verfijnen, waaronder de integratie van AI-gestuurde risicobeoordelingen en verbeterde compatibiliteit met bedrijfssystemen.