Klarna stelt General Manager aan voor België en Nederland

Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshop, heeft op 1 oktober Wilko Klaassen benoemd tot Vice President- Commercial en General Manager voor België en Nederland. Binnen die functie is hij verantwoordelijk voor de groei van Klarna in betreffende landen, waarbij de samenwerking met wereldwijde en lokale teams centraal staat.

Kerntaak van de nieuwe VP en General Manager is het uitdragen van Klarna’s Smoooth-propositie onder consumenten én webwinkeliers in Nederland en België.

De 42-jarige Klaassen heeft in zijn carrière e-commerce ervaring opgedaan in onder meer Zweden, Denemarken, België en Engeland. Zo heeft Klaassen een rol gespeeld in het managen en bouwen van internationale e-commerce teams van LEGO, Electrolux en Husqvarna Group. Voordat hij bij Klarna kwam was Klaassen CDO bij Bakker.com.

‘Betaalindustrie evolueert van een laatste stap in de check-out naar een belangrijk deel van de winkelervaring’

Klaassen ziet in de betaalindustrie een belangrijke pijler voor het succes van webwinkels, waarbij het betaalproces een belangrijk onderdeel is van de winkelervaring. “Ik heb in mijn carrière veel samengewerkt met payment providers en oplossingen om de gebruikerservaring en conversie te optimaliseren”, aldus Klaassen. “Door de gebruikerservaring aan te pakken en hierdoor meer betrokken te raken bij de consument, kan je een grote impact teweegbrengen op het gebied van conversie en loyaliteit. Klarna is nu één van de grootste changemakers op dit gebied. Ik vind het een geweldige kans om Klarna in Nederland en België verder uit te bouwen in combinatie met het snelle tempo van de organisatie en de gepassioneerde collega’s.”

Achteraf betalen steeds vaker ingezet als online betaalmethode

Online achteraf betalen via betaalmethoden als Klarna en Afterpay wint de laatste jaren geleidelijk terrein. Hoewel iDEAl nog steeds verreweg het populairste online betaalmiddel is, bedraagt het aandeel online bestellingen dat wordt betaald via Klarna of Afterpay inmiddels 4,4% van het totaal.

Klarna is ook volop in ontwikkeling. In 2017 verkreeg de Zweedse betaalprovider een EU bankvergunning en recentelijk lanceerde Klarna tijdens Money20/20 in Las Vegas met ‘Slice it in 4‘ een nieuwe betaalmethode, waarbij ondernemers betalen in vier termijnen kunnen ondersteunen. In april van dit jaar koppelde Klarna haar module Klarna Checkout rechtstreeks aan Mijnwebwinkel, een Saas-platform voor webshopsoftware, waarmee het een volledig afrekensysteem in combinatie met een complete webwinkel faciliteert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.