TransferMate

TransferMate koopt Zwitserse Devisenwerk

De Ierse B2B payments provider TransferMate heeft een overnameovereenkomst gesloten met het Zwitserse Devisenwerk, en verwerft zich daarmee direct marktaandeel binnen een van ’s werelds belangrijkste financiële knooppunten. Financiële en inhoudelijke details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

De overname van een betaaldienstverlener op het Europese vasteland is een belangrijke stap voorwaarts voor TransferMate, dat het afgelopen jaar met ING en Allied Irish Banks twee belangrijke investeerders zag instappen. “Devisenwerk is een jong bedrijf”, zo stelt co-founder en CFO Sinead Fitzmaurice. “Deze deal geeft ons onmiddellijk toegang tot de markt in Zwitserland, waardoor we zowel kunnen collecteren als uitbetalen op een zeer belangrijke markt, met name wat betreft bedrijfsactiviteiten.”

TransferMate

TransferMate, onderdeel van Terry Clune’s Taxback Group, beschikt over wettelijke betalingslicenties in de hele EU, de VS en een reeks andere markten. Zwitserland is op haar beurt een belangrijke markt voor bedrijfsfondsen en voor investeringsbanken voor vermogende particulieren. Een interessante markt voor het businesss-to-business-betalingsverkeer dus. “Niet veel anderen hebben directe clearingstoegang tot Zwitserse banken en deze overname biedt ons dat,” voegt Fitzmaurice daar aan toe.

Mede-oprichter van Devisenwerk, Matthaus Jamroz, zegt blij te zijn vanaf nu deel uit te maken van TransferMate. “De combinatie van de Zwitserse betalingslicentie van Devisenwerk AG met de B2B-technologie en het wereldwijde netwerk van TransferMate biedt Zwitserse bedrijven een overtuigende, efficiënte real-time betalingsoplossing bij het verzenden van geld binnen en buiten Zwitserland,” zei hij.

In november 2017 stak Allied Irish Banks (AIB) 30 miljoen euro in TransferMate, in ruil voor een kleine minderheidsparticipatie. Op dat moment waardeerde de investering het bedrijf van 250 tot 300 miljoen euro.

ING investeert in TransferMate

Afgelopen augustus investeerde grootbank ING nog 21 miljoen euro in TransferMate om zakelijke klanten van ING snellere, goedkopere en gemakkelijkere oplossingen te bieden bij internationale betalingen.

TransferMate is opgericht in 2010 en heeft haar HQ in Kilkenny, Ierland. Het bedrijf stelt inmiddels meer dan 10 miljard euro aan transacties verwerkt te hebben, voornamelijk binnen het B2B-segement. Transfermate zegt dat het een netwerk van meer dan 200 binnenlandse bankrekeningen in meer dan 50 landen heeft.

Eerder deze maand werd met Six Payment Services al een andere Zwitserse betaaldivisie overgenomen. Ook de Nederlandse payments sector zag een internationale deal tot stand komen, waarbij Dimebox werd overgenomen door het Amerikaanse Verifone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.