Nets Concardis

Europese payments-spelers Nets en Concardis fuseren

Opnieuw een samenwerking tussen twee grote payments-spelers op het Europese speelveld; de van oorsprong Deense Payments provider Nets kondigt vandaag een samenwerking aan met het Duitse Concardis. De fusie tussen beide betaalverwerkers zorgt volgens ingewijden voor ‘een snellere time-to-market van geavanceerde betaaloplossingen en onderstreept de ambitie om voorop te lopen bij innovatie’.

Welk bedrag er met de samenvoeging van Nets en Concardis gemoeid is, wordt nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat de samengevoegde partijen hoofdkantoor houden in Kopenhagen, de thuisbasis van Nets. Vooralsnog zullen Nets en Concardis Group hun eigen merken blijven voeren.

Pact tussen betaalspelers met sterke wortels in Nordics en Dach-regio

Nets A/S is een payment service provider die haar oorsprong heeft in Kopenhagen, Denemarken. Door haar strategische ligging heeft het een sterke marktpositie in de Nordics en Baltische staten, waar het met ruim 2.400 medewerkers financiële instellingen, bedrijven en merchants ondersteunt met betaalsoftware. De ConCardis Payment Group is een toonaangevend acquirer en payment service provider voor met name grote merchants. Door haar oorsprong in Duitsland is het vooral sterk vertegenwoordigt in de Dach-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en de Oost-Europese landen.

De afronding van de fusie tussen beide partijen wordt vandaag officieel bekend gemaakt. Bo Nillson, huidig CEO van Nets, zal ook als CEO voor de gecombineerde groep optreden. Robert Hoffmann blijft voorlopig aan als CEO voor de ConCardis Group, waarbij hij rechtstreeks rapporteert aan Nilsson. De fusie creëert een onderneming met een netto-omzet van € 1,3 miljard.

Marktaandeel vergroten in Europa

Door de samensmelting van Nets en Concardis kunnen beide partijen hun marktaandeel vergroten in verschillende Europese deelmarkten, en daarmee snel opschalen. Insiders stellen daarnaast dat ‘de fusie verdere investeringen in innovatie en serviceverbeteringen voor klanten mogelijk maakt, waardoor de Groep zijn leidende positie op de Europese betaalmarkt verder kan versterken’.

Afgelopen week nog versterkte Nets haar positie op de Oost-Europese markt met de overname van de Poolse psp Dotpay/eCard. Nets-CEO Nilsson is dan ook erg verheugd dat de fusie met Concardis is afgerond en het bedrijf verder kan met haar strategische plannen. “By combining our market-leading positions as payment champions in the Nordics and the DACH region we will be able to accelerate our European expansion and be a driving force behind the ongoing consolidation in the European payments industry.”

Robert Hoffmann, CEO van de Concardis Group, voegt daar het volgende aan toe: “As a joint Group we look forward to leveraging our combined strengths and further digitising our offerings to drive faster time to market for state-of-the-art, customer-friendly solutions – underlining our joint ambition to be at the forefront of payments innovation.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.