Heidelpay

Ook Duitse betaalmarkt wapent zich; Heidelpay koopt Universum Group

De Duitse Payment Service Provider Heidelpay neemt de Frankfurter Universum Group, aanbieder van een incassodienst én een betaaloplossing met betalingsgarantie, definitief over. Met de overname van een concurrerend dienstverlener in de paymentsbranche wapent ook Heidelpay zich in de felle strijd op de betaalmarkt, die ook in Duitsland inmiddels in alle hevigheid is losgebarsten.

De acquisitie van de Frankfurter Universum Group door Heidelpay is ondertussen goedgekeurd door de autoriteiten, waarmee de deal volledig bezegeld is. Over de koopsom zijn door beide partijen geen mededelingen gedaan, maar aangenomen mag worden dat dit in de vele miljoenen loopt. Met de overname wil Heidelpay zijn groei versnellen, en verwacht het haar omzet in 2019 te verdubbelen tot 90 miljoen euro.

Strategische overname

Met de aankoop van de Universum Group doet Heidelpay vooral een strategische overname. De Universum Group, met roots in de incasso-business, is gespecialiseerd in factuuraankoop en risico- en debiteurenbeheer. Daarbij levert het die dienstverlening ook via een whitelabel-model aan ondernemingen, waardoor deze de betaaltechniek volledig in eigen look&feel kan inzetten.

Data en Flexipay

Met die handelswijze genereert de Universum Group veel data, met name van consumenten. Waardevolle info voor Heidelpay, die met de overname door middel van data-analyse en marketing de volledige betaalwaardeketen in kaart kan brengen. Bovendien biedt de factuur-aankoopoplossing “Flexipay” Heidelpay een nieuwe propositie op het gebied ‘kopen op rekening’, waarbij het aankoopbedrag voor de ondernemer gegarandeerd is. Een vorm van betalen die op internet aan populariteit wint. Ook in Nederland kennen we gelijke betaaldiensten, in de vorm van Klarna, Afterpay en Billink; ook zij bieden een betaalwijze op factuur en garanderen de uitbetaling aan de ondernemer.

Heidelpay; Duitse full-service betaalprovider

Payment Provider Heidelpay is een Duitse betaaldienstverlener. Opgericht in 2003 bestrijkt de full-service betalingsprovider het volledige scala van diensten in elektronische betalingsverwerking: van de verwerking van transacties, een rol als acquirer en monitoring en risicobeheer. Met een portfolio van ongeveer 200 nationale en internationale betaalmethoden stelt Heidelpay online retailers in staat om betalingen uit alle delen van de wereld te accepteren. De verschillende betaalmethoden worden aangeboden voor een omnichannel-suite: namelijk e-commerce, m-commerce en fysieke verkooppunten.

Consolidatie Duitse betaalmarkt

De overname van de Universum Group door Heidelpay toont eens te meer dat ook de Duitse betaalmarkt, geheel in lijn met de mondiale trend, flink aan het consolideren is. Zo kocht Heidelpay begin 2018 de Oostenrijkse psp mPay24. Daarop volgden in 2018 meer overnames in de sterk veranderende Duitse betaalmarkt: in juni verwierf de Franse provider Ingenico een meerderheidsbelang in de betaaldienstverlener BS Payone, en kort geleden fuseerden het Noord-Europese Nets met de Duitse acquirer Concardis.

Overnames en fusies door sterk globaliserende betaalmarkt

Een van de belangrijkste redenen voor de consolidatie van betaaldienstverleners is de toenemende globalisering van de industrie. Om te kunnen overleven in die sterk veranderde markt zijn overnames en fusies van wereldwijde betalingspartners vereist. Een trend die we het afgelopen jaar dan ook veel zagen, en waarvan er in 2019 ongetwijfeld nog meer zullen volgen. We houden u graag op de hoogte van de vraag ‘who’s next?’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.