banen FinTech

’s Werelds grootste jobboard voor banen in FinTech komt naar Nederland

De invoering van PSD2 is er vooral op gericht om meer concurrentie in het betaallandschap te realiseren. Startups schieten uit de grond en storten zich met nieuwe (betaal)initiatieven op de markt, terwijl bestaande financiële instellingen als banken zich juist moeten wapenen tegen de veranderende regels op hun speelveld. De gemene deler: in de jacht op marktaandeel zijn alle partijen op zoek naar gekwalificeerd personeel met kennis in het FinTech-domein.

De profielschets waarmee iedere headhunter tegenwoordig op pad gestuurd wordt, is opgebouwd uit twee kenmerken: de ideale kandidaat is technische geschoold én heeft affiniteit met financiële dienstverlening. FinTech dus! En juist op dát snijvlak biedt het jobboard FinTechFans.com de helpende hand. Deze matchmaker tussen werkgevers en werknemers gaat haar focus nu ook naar Nederland verbreden, en wil daarmee bijdragen aan innovatie, hoge kwaliteit en een snellere ‘time-to-market’.

Het grootste aanbod aan banen in de FinTech-industrie

Dat FinTechFans.com zich nu specifieker op Nederland gaat richten, lijkt misschien vreemd. Het platform zag anderhalf jaar geleden het levenslicht in de Noordelijke tech-hub Groningen. In die korte tijd heeft het jobboard zich ontwikkeld tot het meest uitgebreide platform in zijn soort, met het grootste aanbod aan banen in de FinTech-industrie ter wereld. Nu het met New York, San Francisco, Londen en Hong Kong de grootste tech-centra gedekt heeft, wil de ‘creatie van eigen bodem’ ook in Nederland meer zichtbaar zijn.

De voornaamste reden om de focus op de Nederlandse markt te vergroten, ligt grotendeels aan het feit dat dat FinTech vooral een mondiale markt is. Op wereldschaal is Nederland natuurlijk maar een kleine markt, die vooral bekend staat om de succesvolle ‘payments-bedrijven‘. De wereld, en zeker die van de FinTech, is vele malen groter, en ‘payments’ is slechts een van de vele niches in de FinTech-industrie.

Kantoren in Groningen, Hong Kong en New York

Vanwege dit globale karakter van de scene heeft FinTechFans.com vanaf de oprichting ingezet op dit brede palet aan diensten en internationale zichtbaarheid. Onder meer door het opzetten van kantoren in verschillende continenten voor een wereldwijde dekking. Zo heeft het naast het hoofdkantoor in Groningen inmiddels afdelingen in Hong Kong en New York. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te breiden naar meer steden.

Verstevigde focus op ‘thuismarkt’ Nederland

Maar het volgende punt op de roadmap: een verstevigde focus op de Nederlandse ‘thuismarkt’. De bedoeling is om het komende jaar zichtbaarder te zijn voor zowel FinTech-bedrijven als de FinTech-specialist die geïnteresseerd is in een mooie, nieuwe uitdaging. De naderende Brexit speelt daarbij een belangrijke rol. De voorwaarden waaronder het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie eind maart verlaat zijn nog onduidelijk, maar de uittreding gaat in ieder geval gevolgen hebben voor Londen als ‘financial capital’ van Europa. De ‘City‘ is nu nog verantwoordelijk voor het grootste aanbod aan jobs op FinTechFans.com, maar er zullen straks naar verwachting veel FinTech-banen uit Londen verdwijnen. Het maakt de uitbreiding een logische en belangrijke stap voor FinTechfans.com.

Wat NederlandFintech.nl betreft een streven dat wij het komend jaar met veel interesse zullen blijven volgen. Veel concurrentie lijkt er in ieder geval niet te zijn. Zeker niet op de Nederlandse markt, die momenteel wel overspoeld wordt door recruiters van onder andere PaymentGenes, PCN en LIFT, om er een paar te noemen. Maar een groot overzicht van mooie functies in deze specifieke branches, waar je zelf op je gemak kunt oriënteren naar de verschillende mogelijkheden, is op dit moment nog nergens voor handen.

Kwalitatieve leads door ‘targeten’ doelgroep

Een uitgesproken kans dus voor specialisten die een overstap naar de FinTech-industrie overwegen. Maar ook een uitgelezen kans voor bedrijven om zich te profileren en met extreme precisie de doelgroep te bereiken. Anders dan het schieten met hagel als job-opportunities op grote platforms als Jobbird of Indeed worden geplaatst, bereik je middels FinTechFans.com direct de doelgroep en is de kans op leads van hoog niveau een stuk groter.

Het gebruik van FinTechFans.com is geheel gratis: zowel voor consumenten die hun CV op een profiel willen plaatsen, als voor FinTech-bedrijven die vacatures willen plaatsen. Daarbij is het voor bedrijven direct na aanmelding mogelijk om onbeperkt vacatures te plaatsen en onder de aandacht te brengen van duizenden FinTech-specialisten die geïnteresseerd zijn in een nieuwe uitdaging.

Alleen als een bedrijf banen extra onder de aandacht wil brengen, of zelf actief op zoek wil naar geschikte kandidaten in de database, vraagt FinTechFans hiervoor een vergoeding. Een beproefd model bij banensites; een lage instap en pas betalen als de aandacht voor een vacature opgevoerd moet worden.

Korting op aanvullende diensten FinTechFans.com

Voor de lezers van onze blog die graag banen willen plaatsen, hebben wij een korting voor deze aanvullende diensten weten te regelen. Gebruik de code NEDERLANDFINTECH en ontvang 25% korting op alle aanvullende producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.