funding 3D Hubs

18 miljoen dollar funding voor Nederlandse 3D Hubs

Het Nederlandse 3D Hubs heeft 18 miljoen dollar groeigeld opgehaald in een Series C-investment round. Met de nieuwe kapitaalinjectie komt het totaal aan investering op een slordige 30 miljoen dollar. Het groeigeld uit de laatste investeringsronde wil het platform voor 3D printen voornamelijk aanwenden om de Amerikaanse markt beter te kunnen bedienen.

Endeit Capital leidt de kersverse investeringsronde. Daarnaast investeren ook Hearst Ventures, EQT Ventures, Balderton Capital, Booking-oprichter Arthur Kosten en Ultimaker-oprichter Erik de Bruijn. In 2014 haalde 3D Hubs al eens 4,5 miljoen dollar op bij investeerders, waarna het in 2016 opnieuw groeigeld (7 miljoen dollar) binnenhaalde. Daarmee komt het totaal aan ‘vreemd kapitaal’ op bijna 30 miljoen.

Het platform begon een aantal jaar geleden als ’s werelds grootste online marktplaats voor 3D printen. Gestart als platform voor de consumentenmarkt, verlegde 3D Hubs in de afgelopen twee jaar de focus naar de zakelijke markt, waar simpelweg meer omzet viel te genereren.

Expansie naar VS

Een deel van het recent opgehaalde groeigeld zal worden gebruikt voor het verder automatiseren van de processen. Een ander deel zal worden aangewend om de activiteiten in de VS verder uit te breiden, onder meer met de (her)opening van een kantoor. Een eerder Amerikaans avontuur, waarbij een kantoor in New York werd geopend, verliep niet volgens planning, waarna het Amsterdamse tech-bedrijf overstapte op een model met thuiswerkers. Nu zal er dus opnieuw een kantoor in de VS worden geopend, maar waar is nog onduidelijk.

Co-founder en CEO Bram de Zwart laat tegenover Sprout weten een enorme groei door te maken in de VS. “Meer dan de helft van onze omzet komt nu uit de VS. De markt voor autonomische manufacturingplatforms is er nog redelijk onontgonnen.”

Zoektocht naar tech-personeel

Naast de VS is 3D Hubs vooral actief in Europa, en telt het bedrijf 70 werknemers in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Volgens Sprout wil de onderneming binnen enkele maanden honderd medewerkers op de loonlijst hebben staan. 3D Hubs zoekt daarbij vooral naar techneuten die kunnen bijdragen aan het platform en de automatisering. Voor met name de Amerikaanse divisie is daarnaast een aantal sales- en marketingmedewerkers nodig.

Met meer dan 20.000 bedrijven verdrievoudigde het bedrijf de omzet in 2018. Het 3D Hubs-platform werkt met meer dan 250 productiepartners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.