Fundbox

Miljoenen groeigeld voor B2B-betalings- en kredietnetwerk Fundbox

Fintech-bedrijf Fundbox, het B2B-betalings- en kredietnetwerk ontwikkeld om de uitbreiding van B2B-commerce te bevorderen en te bespoedigen, heeft 176 miljoen dollar aan groeikapitaal aangetrokken in een Serie C funding-round. Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat het een kredietfaciliteit van 150 miljoen dollar heeft veiliggesteld.

Het in San Francisco gevestigde Fundbox wil deze nieuwe investeringen gebruiken om de B2B-betalings- en kredietervaring te transformeren door transacties eenvoudig, snel en transparant te maken zodat de cashflow van ondernemingen voorspelbaarder wordt.

De Serie C-ronde was overtekend en omvat een breed scala aan toonaangevende institutionele investeerders, waaronder Allianz X, Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP), HarbourVest, 9Yards Capital, Hamilton Lane, SEB Private Equity (namens cliënten), Cathay Innovation, Synchrony, MUFG Innovation Partners Co., Ltd., Recruit Strategic Partners, GMO Internet Group en Arbor Ventures, evenals de deelname van de grote bestaande Fundbox-investeerders, waaronder Khosla Ventures, General Catalyst en Spark Capital Growth.

B2B e-commerce

“De status quo voor B2B-transacties bestaat uit onzekere cashflow en verouderde betalingssystemen. Dat verstikt ondernemingsgroei. Als je een ondernemer bent en niet weet wanneer je weer betaald krijgt of of je wel genoeg middelen hebt om een transactie af te ronden, dan verlies je kostbare tijd en belangrijke zakelijke kansen,” zei Eyal Shinar, oprichter en CEO van Fundbox. “Het medicijn tegen deze onzekerheid is het vermogen om snelle risicobeslissingen te faciliteren, snellere betalingen en flexibelere voorwaarden zodat onze klanten grotere voorspelbaarheid hebben in relatie tot hun omzet en cashflow. Deze nieuwe investeringsronde bekrachtigt de marktkansen en dat ons team op de juiste weg is nu we gericht blijven op het ten goede transformeren van B2B-commerce.”

“Fundbox heeft een succesvolle staat van dienst binnen een competitieve B2B-fintech-markt dankzij de ontwikkeling van het eerste betalings- en kredietnetwerk,” zei Nazim Cetin, CEO van investeerder Allianz X. “Onze investering onderstreept de overtuiging dat Fundbox zich zal blijven onderscheiden op het gebied van e-commerce door technologieën aan te wenden die zakelijke klanten in staat stellen om zich te richten op de groei van hun bedrijf. We kijken er naar uit om met Fundbox samen te werken en hun aanhoudende groei te ondersteunen in een groeiende markt van 21 biljoen dollar.”

Fundbox

Fundbox heeft talrijke prijzen in de wacht gesleept voor fintech-innovatie, inclusief de prestigieuze Forbes Fintech 50, Forbes Billion Dollar Startup To Watch, Fintech Breakthrough Awards voor Beste B2B-betalingsplatform en de Atlas Award voor Beste Israelische Startup. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2013 heeft Fundbox, inclusief deze meest recente ronde, 300 miljoen dollar aangetrokken van een eersterangs groep investeerders aangevoerd door Khosla Ventures, General Catalyst, Spark Growth Capital en Jeff Bezos.