bunq

Challenger bank bunq ondersteunt Apple Pay en Google Pay voor Travel Card

Europese challenger bank bunq lanceert vanaf vandaag de ondersteuning van Apple Pay en Google Pay voor gebruikers van Travel Card in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België en Ierland. Eerder dit jaar bracht bunq de Travel Card op de markt, een lidmaatschap op maat gemaakt voor mensen die de voordelen van een creditcard willen ervaren zonder de last van schulden.

Europese expansie voor Travel Card

Naast de ondersteuning van de extra betaalopties voor Travel Card-gebruikers, kondigt bunq ook geografische uitbreiding aan; vanaf nu zal de Travel Card in 22 extra Europese markten beschikbaar zijn. Naast onder meer Nederland, België en Duitsland is Bunq nu dus actief in alle landen binnen de Europese Unie, plus Noorwegen en IJsland.

N26, Revolut, Monzo en bunq

bunq wordt gezien als onderdeel van de 4 grootste Europese challengers, samen met N26, Revolut en Monzo. Deze zogenoemde challenger banks hebben de ambitie de ‘bank van de toekomst’ bouwen. Als eerste van deze Europese challengers lanceerde bunq in juni van dit jaar met Travel Card een creditcard.

Als aanvulling op de bestaande bankrekening kunnen bunq-klanten een Travel Card aanvragen. Deze functionaliteit biedt de voordelen van een creditcard, maar zonder het ‘kopen op krediet’ en het risico van rood staan. In de praktijk wordt via Travel Card een elektronische portemonnee aangevuld, waarna er geld kan worden uitgegeven via een bunq Mastercard. Zo kan de Travel Card worden gebruikt voor diensten die een creditcard-verificatienummer vereisen, zoals hotels, autoverhuurbedrijven en onbemande tankstations.

Het belangrijkste voordeel is dat Bunq hierbij standaard de Mastercard-wisselkoers hanteert, en dus geen extra kosten toevoegt. De meeste traditionele banken brengen 2 of 3 procent in rekening voor buitenlandse transacties.

bunq Travel Card beschikbaar in hele EU

Bunq maakt nu dus bekend de Bunq Travel Card in 22 nieuwe landen te lanceren. Hier is de volledige lijst met nieuwe landen die worden gelanceerd: Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden , het Verenigd Koninkrijk en niet-EU-landen Noorwegen en IJsland.