SCA CSE

“SCA en CSE zorgen voor soepele creditcardbetaling in webshop”

Afgelopen week lanceerde de Nederlandse payment provider Buckaroo een nieuwe functionaliteit op haar betaalplatform; een tool waarmee creditcard-betalingen direct op de pagina van de website kunnen worden afgerond, zonder te worden weggeleid naar een externe pagina buiten de webshop. Met deze technische ontwikkeling wil Buckaroo de conversie verhogen.

Zo’n ‘tussenstap’ bij creditcard-transacties, waarbij de betalende klant op een externe pagina enkele (card)gegevens moet invullen, wordt namelijk door merchants veelal als een flinke conversiekiller gezien. Een re-direct geeft klanten de kans om het betaalproces te verlaten, en daarmee dus de customer journey af te breken zonder de aankoop af te ronden.

Client-Side Encryption; creditcard-betaling afronden binnen de webshop

De oplossing voor het probleem van de re-direct vond Buckaroo in Client-Side Encryption (CSE); een technische tool die het mogelijk maakt  creditcardbetalingen versleuteld uit te voeren binnen de eigen checkout en daarmee de klant in de eigen webshop-omgeving te houden. Alle velden, zoals kaartnummer, vervaldatum, cvc en naam van de kaarthouder kan de klant gewoon invullen in de checkout. Een ontwikkeling die bij moet dragen aan een seamless checkout experience.

Strong Customer Authentication (SCA)

Het is interessant te kijken hoe deze vernieuwing past binnen Strong Customer Authentication (SCA), de strengere authenticatie die (straks echt) van toepassing is op creditcard-betalingen in de webshop. Volgens Jelle Hoes, CTO bij Buckaroo, heeft Strong Customer Authentication geen direct verband met Client-Side Encryption. “CSE is een technisch hulpmiddel voorafgaand aan de creditcard-betaling. Het deel van de transactie dat onder Strong Customer Authentication valt, de verificatie van de betaler middels 3DS, gebeurt in het gedeelte daarna.”

CSE zorgt ervoor dat de betaler gemakkelijk en vertrouwd op de website zelf de creditcardgegevens kan invullen zonder tussenscherm. “Hiervoor hoeft de website niet over een PCI-classificatie te  beschikken om de creditcardgegevens veilig te versleutelen. Dat neemt Buckaroo uit handen met de CSE-techniek, waarbij de invulvelden door Buckaroo versleuteld worden.”

“CSE is een technisch hulpmiddel voorafgaand aan de creditcard-betaling. Het deel van de transactie dat onder Strong Customer Authentication valt, de verificatie van de betaler middels 3DS, gebeurt in het gedeelte daarna.” – Jelle Hoes: CTO bij Buckaroo.

3D Secure bij creditcard-betalingen

Daarna komt 3D Secure om de hoek kijken, waarbij er feitelijk wordt bevestigd dat er wordt betaal door de kaarthouder zelf. Dat onderdeel valt onder SCA en wordt door de payment provider of bank beveiligd volgens de laatste normen. Overigens worden klanten voor een 3D- of Verified by Visa-verificatie ook vaak van de pagina weggeleid naar een extern (popup)scherm. Om ook hier een seamless checkout experience in de webshop te bieden, wijst Hoes op andere functie die Buckaroo ondersteunt. “3DS hoeft niet persé via een tussenscherm of popup te worden aangeboden, het kan ook via een zogenoemde overlay.” Daarbij biedt Buckaroo een 3DS-overlay, op te maken in eigen huisstijl, aan op haar hosted payment page. Een propositie die het recentelijk onder de naam Smart Checkout in de markt zette.

Dynamische 3D Secure (3DS 2.0)

Dynamische 3DS, onder de noemer 3DS 2.0, geeft de kans het betaalproces én Strong Customer Authentication bij creditcard-transacties verder te stroomlijnen. Zo min mogelijk frictie in het betaalproces is daarbij het devies. Steeds meer acquirers en banken, en daarmee ook payment providers, passen deze nieuwe versie van 3D Secure inmiddels toe of gaan integreren dit op korte termijn. Ook Buckaroo verwacht deze nieuwe toepassing komende week te releasen. Al zijn daar volgens Hoes meerdere schakels bij betrokken. “Buckaroo releaset volgende week 3-DS 2.1. Dit betreft wel een eerste versie voor intern gebruik. Naar verwachting is deze versie per november up-and-running. Echter in het hele proces spelen meerdere partijen mee. We zijn allemaal van elkaar afhankelijk voor een goede betaalflow hierin.”