IPO CM.com

‘Toch geen IPO voor betaaldienstverlener CM.com’

Betaaldienstverlener CM.com maakt voorlopig nog geen debuut aan de Amsterdamse beurs. Hoewel de beursgang afgelopen maand nog werd bevestigd, meldt het FD zojuist dat het Bredase techbedrijf door ‘tegenvallende marktomstandigheden’ voorlopig afziet van een notering aan het Damrak.

Volgens de aangekondigde beursgang zou CM.com vandaag haar debuut maken aan de Amsterdamse beurs. Donderdag werd echter plots gemeld dat het bedrijf de beursgang ‘minimaal één dag’ zou uitstellen, om meer investeerders de kans te geven in te schrijven. Nu blijkt uit berichtgeving van het Financieele Dagblad dat de beursgang (voorlopig) helemaal van de baan is.

Het initiële idee achter de stap naar beursnotering was het ophalen van ruim 100 miljoen euro bij investeerders. Met dit kapitaal wilde CM.com de buitenlandse groei versnellen; enerzijds organisch, anderzijds via overnames in de markt. Om meer investeerders kans te geven deel te nemen in de beursgang, en dus in te schrijven op aandelen, werd de oorspronkelijke datum van 11 oktober opgeschoven. Nu blijkt de beursgang van CM.com (in ieder geval) voor onbepaalde tijd van de baan.

Adyen

CM.com zou, na Adyen in mei 2018, het tweede Nederlandse betaalbedrijf zijn dat een stap naar de beurs maakt. Waar de stap ‘van privaat naar publiek’ voor Adyen buitengewoon succesvol uitpakt, daar worden de ambitieuze plannen op het kantoor in Breda in ieder geval voor de komende tijd even ‘geparkeerd’. Toch blijft CM.com-CEO van Glabbeek positief over de toekomst, zo blijkt uit een citaat opgenomen door het FD: ‘We gaan door met het uitvoeren van onze groeistrategie, en zijn ervan overtuigd dat CM.com een mooie toekomst heeft.’