Apple Pay ABN Amro

Apple Pay beschikbaar voor klanten ABN Amro

ABN Amro is de derde Nederlandse bank die Apple Pay beschikbaar stelt voor zijn klanten. De betaaldienst vervangt de fysieke betaalpas, waardoor klanten kunnen betalen met hun iPhone en Apple Watch. ING en bunq gingen ABN voor, Rabobank volgt binnenkort met de ondersteuning van Apple Pay.

Apple Pay is voor klanten gratis te gebruiken, hoewel de banken zelf wel een onbekend bedrag per transactie aan Apple dienen te betalen. Met de dienst kunnen consumenten bij iedere contactloze betaalautomaat betalen met de iPhone of Apple Watch via de Wallet-app, Apples digitale portemonnee voor klantenkaarten.

ABN Amro kondigde de komst van betaalmethode Apple Pay al in september aan, gelijktijdig met Rabobank, maar communiceerde nog geen release-date. Ondanks veel verzoeken via social media om een exacte datum voor lancering te noemen, bleef een bevestiging uit. Tot vandaag; ABN AMRO komt vandaag plots met het nieuws dat Apple Pay live is. Klanten dienen enkel de nieuwste update te downloaden en enkele stappen te doorlopen.

Betalen via Apple Pay op iPhone, Apple Watch en iPad

Apple Pay is beschikbaar op een uitgebreide reeks apparaten. Wat betreft de iPhone – vermoedelijk het favoriete device voor wie met Apple Pay wil betalen – zijn alle modellen die voorzien van Touch ID en Face ID geschikt, met uitzondering van de iPhone 5S. Hetzelfde geldt voor iPads, alle varianten die beschikken over Touch ID of Face ID zijn geschikt. Apple Pay is verder te gebruiken met Apple Watch Series 1 en 2 en met Mac-modellen met Touch ID.

Rabobank en Knab volgen ABN Amro met Apple Pay

Met ABN AMRO is ook de tweede grote Nederlandse bank overstag voor wat betreft het aanbieden van Apple Pay. Ongeveer gelijktijdig met de aankondiging van ABN AMRO begin september liet ook Rabobank weten dat het werkt aan de invoering van Apple Pay. Zover is het daar echter nog niet. Een exacte datum heeft Rabobank evenmin nog genoemd, maar het is zeer aannemelijk dat Rabo-klanten dit jaar* nog gebruik kunnen maken van Apple Pay. En dat terwijl Rabobank in april van dit jaar nog met een statement naar buiten kwam dat het lastig zou zijn Apple Pay te ondersteunen vanwege de hoge kosten.

Dit ligt anders bij Knab. Ook zij bevestigen op het Knab-forum inmiddels de komst van Apple Pay, al nuanceert men het in een reactie op Twitter dan weer tot de uitspraak dat ‘de wens [tot het integreren van Apple Pay, red.] er zeker is’. Volgens Knab ontbreekt op dit moment echter de capaciteit tot het ontwikkelen van Apple Pay, omdat andere zaken op de roadmap voorrang hebben. Apple Pay via Knab lijkt dan ook niet eerder dan aankomend jaar beschikbaar te zijn. ‘We weten dus nog niet wanneer we Apple Pay kunnen aanbieden, maar niet dit jaar’, zo besluit men de Tweet.

Update 16-10-2019: Ook Knab bevestigd komst Apple Pay, maar heeft nog geen release-date gecommuniceerd. ‘In ieder geval niet dit jaar’.