Revolut

Revolut ondersteunt automatische incasso in de UK

Challenger bank Revolut rolt betalen via SEPA Direct Debit uit voor Britse klanten. Het is vanaf deze week mogelijk voor Revolut-klanten in de Europese Economische Ruimte (EER) om automatische incasso’s te betalen met de Britse pond (GBP). Afgelopen jaar voegde Revolut al de EUR-incasso toe.

Met deze nieuwe functie kunnen klanten van Revolut met lokale UK-accountgegevens al hun reguliere GBP-incassobetalingen rechtstreeks vanaf hun Revolut-bankaccounts uitvoeren. En hoewel de meeste mensen in de UK cards gebruiken om te betalen voor goederen en diensten, vereisen sommige bedrijven dat er met automatische incasso betaalt.

Direct Debit ideaal voor subscription commerce

Vooral binnen de subscription e-commerce is dit heel gebruikelijk; denk hierbij aan particuliere klanten die betalen voor hun sportschoollidmaatschappen, telefooncontracten, rekeningen van nutsbedrijven of abonnementen, of zakelijke klanten die betalen leveranciersrekeningen of reguliere facturen.

Direct Debit als alternatief voor creditcard-betalingen

In tegenstelling tot betalingen via creditcards, wordt bij automatische incasso’s het geld rechtstreeks van een bank-account geïncasseerd en doorgestort op de rekening van de ontvanger. Deze betalingen verlopen dus niet via de systemen van Mastercard of Visa, waarmee de Direct Debit een alternatief is voor creditcard-betalingen. Dat maakt het voor bedrijven met terugkerende betalingen een interessante betaaloplossing, omdat automatische incasso’s meestal goedkoper zijn dan de kosten voor kaartverwerking. Incasso’s hebben ook geen vervaldatum, in tegenstelling tot cards.

Nadat Revolut afgelopen jaar de Direct Debit voor EUR-betalingen activeerde, kunnen vanaf nu ook Britse klanten hun GBP-accountgegevens voor automatische incasso’s in het Verenigd Koninkrijk delen.

Afbeelding: Depositphotos.com