Valutarisico

Voormalig ‘Moonshot’ TreaserUp sluit deal met Belgische KBC

De Nederlandse FinTech-startup TreaserUp heeft een deal gesloten met het Belgische KBC. TreasurUp, een 100% dochter van Rabobank, gaat een deel van het online valutarisicoproces voor de bank verzorgen. KBC zal het treasury-platform middels een white-label-constructie, en dus onder eigen naam, bij zakelijke klanten onder de aandacht brengen.

Via het platform van TreasurUp kunnen bedrijven wisselrisico’s indekken, betalingen verwerken en hun liquiditeit in de gaten houden. KBC wil het platform aanbieden aan middelgrote bedrijven.

Patrick Roppe, General Manager financiële markten binnen KBC Groep: “We zien grote waarde in het vermogen van het platform om hedging-strategieën toe te passen waarvan onze zakelijke klanten kunnen profiteren.” Verder laat hij weten dat als de lancering in België een succes is, uitbreiding naar internationale markten waar KBC ook actief is, wordt overwogen.

Moonshot-campagne Rabobank

KBC is de derde grote bank die met TreasurUp werkt, na eerdere succesvolle partnerships met de Finse OP Financial Group en Rabobank. De Nederlandse grootbank fungeert niet alleen als partner, maar ook als springplank en founding father van de startup. TreaserUp is namelijk ontstaan als product vanuit de Moonshot-campagne, het interne acceleratorprogramma van Rabobank waarmee het medewerkers wil stimuleren zelf innovatieve ideeën te ontwikkelen die het bankwezen verder helpen. In 2016 was de hedging-startup, toen nog onder de naam EasyTrade, een van de deelnemers aan deze incubator.

Inmiddels is TreaserUp een volwaardige startup, onder de vleugels van Rabobank. Toch overweegt TreaserUp, volgens CEO Niels Daatselaar, de bank te verlaten en als spin-off verder te gaan. “Als een onafhankelijke entiteit geloven we dat we zelfs sneller kunnen bewegen, wat nodig is in deze markt.”

Afbeelding: Depositphotos