beursgang CM.com

CM.com via ‘omgekeerde beursgang’ alsnog naar de beurs

Telecom- annex betaalbedrijf CM.com verkrijgt alsnog een notering aan de Amsterdamse beurs. De beursnotering komt tot stand door de overname van de lege beurshuls Dutch Star Companies One (DCSO), zo meldt Sprout. De beursgang brengt voor CM en passant ook een investering van 80 miljoen euro met zich mee.

De Bredase sms- en betaaldienst moest afgelopen oktober, na eerder met veel tromgeroffel een beursgang aan te kondigen, haar IPO-ambities afblazen vanwege te weinig animo onder beleggers. Zelf weet het tech-bedrijf de mislukte beursgang destijds aan ‘tegenvallende marktomstandigheden’.

Naast beursgang ook investering voor CM.com

Middels deze omweg krijgt CM.com dus alsnog haar gedroomde beursnotering, mét de mogelijkheid om de buitenlandse ambities alsnog waar te maken. Want als onderdeel van deze ‘omgekeerde beursgang’ steken DSCO en investeringsmaatschappij Teslin gezamenlijk 80 miljoen euro in CM.com. Met dat kapitaal kan het bedrijf nieuw personeel aannemen, en de eerder aangekondigde buitenlandse groei versnellen. Destijds liet CM.com optekenen zowel organisch als via overnames expansie te willen realiseren.

Volgens Emerce gaat de deal overigens alleen door als de aandeelhouders van de investeerders akkoord gaan met dertig procent stemrecht voor CEO Jeroen van Glabbeek en dertig procent voor compagnon en mede-oprichter Gilbert Gooijers. Voor de investeerders zou daarbij ongeveer een kwart van de aandelen resteren.

CM.com wordt nu gewaardeerd op 240 miljoen euro, een stuk lager dus dan de 300 miljoen euro waar vorig jaar nog op werd gespeculeerd. CM publiceert op 17 februari de bedrijfsresultaten over 2019. Als aandeelhouders en de toezichthouder geen bezwaren zien, vindt de beursgang van CM per 21 februari plaats.