Valutarisico

Banking Circle breidt betaaldienst met virtuele IBANs voor de Verenigde Staten uit naar negen nieuwe online markplaatsen

Banking Circle, aanbieder van innovatieve financiële infrastructuur, breidt haar product US dollar Collections uit naar negen nieuwe online markplaatsen. Online retailers kunnen nu via Banking Circle’s virtuele IBAN-accounts hun omzet van verkopen lokaal ontvangen in USD van Amazon, eBay, Shopify, Wish, Walmart, Newegg, Soug, Jet, Wayfair en Etsy.

De meeste markplaatsen betalen retailers uit in de valuta van het land waar de bank van de retailer gevestigd is. Een markplaats in de Verenigde Staten betaalt een Nederlandse retailer met een Nederlands account bijvoorbeeld uit in euro’s, ongeacht of het account ook USD kan ontvangen. Daarbij rekenen zij transactie- en valutakosten van gemiddeld 4 procent van de transactiewaarde.

Om dit gat in de winstmarge te dichten, lanceerde Banking Circle in juni dit jaar een USD Collections-oplossing met Virtuele IBANs voor online retailers om uitbetalingen van Amazon in Verenigde Staten, Canada en Mexico lokaal in USD te ontvangen. Met de uitbreiding naar negen nieuwe marktplaatsen ondersteunt Banking Circle retailers op een cruciaal moment in hun verkoopkalender, nu de kerstdagen naderen.