Bitpanda lanceert nieuw product voor vermogende beleggers

4 maanden geleden gepubliceerd
  Bitpanda

Het Oostenrijkse fintech-unicum Bitpanda heeft Bitpanda Wealth gelanceerd, een nieuwe service speciaal ontworpen voor vermogende beleggers, familiekantoren, externe vermogensbeheerders en bedrijfskassen.

Bitpanda Wealth

Vanaf vandaag biedt Bitpanda Wealth deze gebruikers de mogelijkheid hun portefeuilles te diversifiëren via een van de meest gereguleerde brokers in Europa. De service is ontwikkeld als reactie op de stijgende vraag en is onderdeel van Bitpanda’s inzet om aan de behoeften van elke belegger in de Europese Unie te voldoen.

Betrouwbare infrastructuur

Bitpanda Wealth is gebouwd op dezelfde infrastructuur die vertrouwd wordt door diverse toonaangevende banken in Europa. De nieuwe service biedt een volledig pakket aan diensten om te voldoen aan de investerings-, beheer- en rapportagebehoeften van alle crypto-gerelateerde activa. Bitpanda heeft een op maat gemaakte investeringservaring ontworpen voor vermogende beleggers, door het proces van het investeren, opslaan en beheren van crypto-activa te vereenvoudigen.

Productaanbod

Daarnaast zal de nieuwe dienst ook hefboomproducten, crypto-indexen, aandelen, ETF’s, grondstoffen en metalen omvatten. Door het aggregeren van liquiditeit op de markt, zal Bitpanda in staat zijn om een op maat gemaakte uitvoeringsstructuur te bieden, wat zorgt voor een naadloze investeringservaring.

Eric Demuth, medeoprichter en CEO van Bitpanda, sprak over de lancering van de dienst: “Crypto als een activaklasse is nog nooit zo in trek geweest bij zo’n breed scala aan beleggers. Bitpanda Wealth is een spannend nieuw aanbod dat we voor het eerst op de markt kunnen brengen dankzij onze langdurige toewijding aan vertrouwen, veiligheid en regulering.”

Leidinggevenden

Nicolas Huber zal de Bitpanda Wealth service leiden. Hij heeft bijna tien jaar ervaring in het bedienen van vermogende klanten, familiekantoren en externe vermogensbeheerders in zowel de traditionele financiële wereld als in de crypto-industrie. Nicolas zal worden ondersteund door een team van relatiemanagers uit heel Europa.

Bij zijn benoeming zei Nicolas Huber, VP van Bitpanda Wealth: “Bitpanda heeft bijna een decennium lang een bewezen trackrecord opgebouwd bij toezichthouders voor het op de juiste manier doen van dingen, en Bitpanda Wealth neemt die referenties en combineert ze met een wereldleidende infrastructuur om een volledig holistische service te leveren. Bitpanda Wealth gaat de manier waarop onze gebruikers hun geld beheren veranderen.”