Bloom Credit introduceert dienst voor rapportage huurbetalingen aan kredietbureaus

8 maanden geleden gepubliceerd

Bloom Credit, een API-platform dat vooroploopt in de innovatie voor het kredietdata-ecosysteem, heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee huurbetalingen kunnen worden gerapporteerd aan de grote kredietbureaus, waaronder Equifax, Experian en TransUnion. De eerste partners die via het API-platform van Bloom Credit consumentenhuurbetalingen zullen rapporteren aan de grote kredietbureaus zijn TenantPort, een product van PayUp, en Rent App, een product van Visible.

Het belang van kredietgeschiedenis

In het huidige financiële landschap speelt kredietgeschiedenis een cruciale rol bij het bepalen van de toegang van een individu tot betaalbaar krediet. Helaas is een aanzienlijk deel van de consumenten, vooral degenen die hun huizen huren, achtergebleven zonder een zinvolle manier om krediet vast te stellen. Slechts een klein percentage van de huurbetalingen wordt momenteel gerapporteerd aan de grote kredietbureaus, wat een aanzienlijke gemiste kans is om verantwoordelijke betalingsgeschiedenis te erkennen en de toegang tot betaalbaar krediet voor miljoenen consumenten te vergroten.

De visie van Bloom Credit

Christian Widhalm, CEO van Bloom Credit, benadrukte het belang van deze lancering en zei: “We geloven dat iedereen de kans moet krijgen om een sterke kredietgeschiedenis op te bouwen. Het opnemen van huurbetalingen in kredietrapporten is een belangrijke stap in de richting van het realiseren van die realiteit voor individuen met beperkte kredietgeschiedenis. Door samen te werken met onze partners en grote kredietbureaus, streven we ernaar om een inclusiever financieel ecosysteem te creëren waar consumenten toegang kunnen krijgen tot het krediet dat ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.”

Reacties van partners

“De huur is de grootste terugkerende betaling voor de meeste gezinnen en de meerderheid van de bewoners betaalt meestal op tijd,” zei Yash Mittal, Hoofd Product bij PayUp. “Bloom Credit stelde ons in staat om snel ondersteuning voor huurrapportage in ons TenantPort-platform te bieden, wat deze consumenten zal helpen om krediet op te bouwen en een pad naar opwaartse mobiliteit uit te stippelen.”

Jerry Knight, COO en mede-oprichter van Visible, sprak over hun samenwerking met Bloom Credit: “Bij Rent App onderzoeken we voortdurend manieren waarop onze klanten hun financiële toekomst in eigen hand kunnen nemen. Naast onze snelle en veilige maandelijkse huurbetalingen, zijn we verheugd om onze kredietopbouwfunctie te introduceren in samenwerking met Bloom Credit. Met deze krachtige toevoeging zullen huurders meer halen uit hun meest significante maandelijkse uitgave.”

Over Bloom Credit

Bloom Credit is een API-platformbedrijf dat de infrastructuur voor het kredietdata-ecosysteem moderniseert, inclusief de mogelijkheid tot real-time kredietrapportage en verbeteringen in de nauwkeurigheid van kredietrapportage. Bloom Credit stelt klanten in staat om nieuwe soorten kredietproducten en -diensten te lanceren en te laten groeien in een fractie van de tijd die het traditioneel heeft gekost, waardoor belangrijke toepassingen mogelijk worden die de kredietwaardigheid van consumenten kunnen verbeteren. Bloom Credit is gevestigd in New York City.