Federal Reserve stelt voor om debetkaartkosten met bijna 30% te verlagen

6 maanden geleden gepubliceerd

De Federal Reserve heeft voorgesteld om de debit interchange fees die banken in rekening kunnen brengen bij handelaars met bijna 30% te verlagen en de limiet elke twee jaar te herzien.

Kosten voor transacties

De afgelopen 12 jaar hebben handelaars banken 21 cent plus 0,05% van de transactiekosten betaald voor elke betaling met een debetkaart. Er is ook een verhoging van één cent voor fraudepreventie als uitgevers aan bepaalde normen voldoen. In 2021 bedroegen de interchange fees voor alle debet- en algemene vooruitbetaalde kaarttransacties in totaal $31,59 miljard, een stijging van 19,1% ten opzichte van 2020.

Voorstel van de Federal Reserve

Zoals de Federal Reserve echter opmerkt, zijn de kosten die door uitgevers worden gemaakt sinds 2011 “aanzienlijk gedaald”. Daarom stelt het voor om het basiselement te verlagen tot 14,4 cent en de ad valorem tot 0,04% van de transactie, maar de fraudepreventieaanpassing te verhogen tot 1,3 cent. Dit zou leiden tot een algehele daling van ongeveer 28%.

Vervolgens is de Federal Reserve van plan om de limiet om de twee jaar bij te werken, direct gekoppeld aan gegevens uit de tweejaarlijkse enquête van de centrale bank onder grote debetkaartuitgevers. Het voorstel staat nu open voor opmerkingen.

Reactie van de National Retail Federation

De National Retail Federation verwelkomde de “aanzienlijke” verlaging, maar zegt dat deze nog steeds niet overeenkomt met de dalende kosten voor uitgevers. “De Fed vond dat de gemiddelde kosten 7,7 cent per transactie waren en stelde een limiet voor van maximaal 12 cent, maar kwam uit op 21 cent na lobbyen van banken”, aldus een verklaring.