Fintech gigant Brex sluit R&D centrum in Israël als onderdeel van wereldwijde ontslagronde

4 maanden geleden gepubliceerd

Fintech startup Brex is van plan om haar R&D centrum in Israël te sluiten als onderdeel van de wereldwijde ontslagronde die het bedrijf vorige week aankondigde. Verwacht wordt dat meer dan 20 medewerkers van Brex in Israël worden ontslagen of aangeboden rollen in het buitenland te vervullen.

Achtergrond

Brex heeft het centrum slechts tweeënhalf jaar geleden opgezet toen het de Israëlische startup Weav overnam voor $50 miljoen. Het centrum heeft in totaal ongeveer 20 medewerkers. Vorige week maakte Brex bekend dat het 20% van haar wereldwijde personeelsbestand, ofwel 282 medewerkers, zou inkrimpen.

Redenen voor de ontslagronde

Volgens oprichter en co-CEO Pedro Franceschi groeide de organisatie te snel, waardoor het moeilijker werd om op de snelheid van weleer te blijven bewegen. Dit jaar heeft het bedrijf besloten om kritisch naar de huidige structuur te kijken en het aantal lagen tussen de leiders en het daadwerkelijke werk dat de klanten beïnvloedt te verminderen.

Over Brex

Het in San Francisco gevestigde Brex biedt creditcards, zakelijke cashrekeningen, uitgavenbeheer en factuurbetaalsoftware samen in een enkel dashboard. Het bedrijf werd gewaardeerd op $12,3 miljard toen het in januari 2022 een extra $300 miljoen ophaalde in een Series D-2 ronde. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2017 heeft Brex in totaal $1,2 miljard opgehaald bij investeerders.

Toekomstplannen

Na de overname van Weav vertelde Brex mede-oprichter Henrique Dubugras aan Calcalist dat het bedrijf “enthousiast is over het doen van extra overnames in Israël en zeker van plan is om in het land te gaan winkelen.” Hij voegde eraan toe dat Brex van plan is om “honderden nieuwe werknemers te werven, ook in Israël, en overnames te voltooien die deze reis zullen versnellen. De toekomst zal erg interessant worden.”