Fintech's Toekomst: Groei, Fraudepreventie en de Opkomst van Digitale Betalingen

9 maanden geleden gepubliceerd

Het Discover Global Network, een vooraanstaand wereldwijd betalingsnetwerk, heeft hun derde jaarlijkse Fintech State of the Union (FSOU) uitgebracht, een uitgebreide studie die wereldwijde perspectieven biedt van fintechs, durfkapitalisten en consumenten.

Belangrijkste Bevindingen uit Noord-Amerika

Uit de FSOU studie, uitgevoerd door 451 Research van S&P Global Market Intelligence in opdracht van Discover Global Network, komen enkele belangrijke bevindingen naar voren.

Durfkapitalisten Anticiperen op Groei

Volgens de respondenten verwachten durfkapitalisten de meeste groei in de fintech-sectoren investeringen/kapitaalmarkten technologie (78%), betalingsverwerking (67%) en fraudepreventie (64%) in de komende 5 jaar. Meer dan de helft (56%) van de durfkapitalisten vindt het essentieel dat fintechs sterke relaties opbouwen met betalingsnetwerken. Daarbij zoeken ze voornamelijk naar fintechs met ervaren operationele teams, bewezen klantentrouw, opgericht door bewezen ondernemers, gunstige waardering en technologische mogelijkheden.

Fraudepreventie & Beveiliging Cruciaal voor vertrouwen en Acceptatie van Nieuwe Digitale Betalingen

Fintechs zien betalings- en gegevensbeveiliging (59%) als een zeer relevante use case. De meeste fintechs (56%) zijn vooral geïnteresseerd in een partnerschap met een betalingsnetwerk om oplossingen te ontwikkelen voor betalingsgegevensbeveiliging. Voor consumenten is de beveiliging van persoonlijke informatie (67%) de belangrijkste factor bij het gebruik van een opkomende betaalervaring.

Ondanks Afname Consumentenuitgaven, Stijging Digitale Betalingen & E-Commerce

Bijna de helft (46%) van de consumenten heeft hun discretionaire uitgaven verminderd, maar 86% van de consumenten gebruikt minstens één digitale betalingsdienst. Dit is een stijging van 17 punten ten opzichte van vorig jaar. Online (54%) is nu het favoriete kanaal voor discretionaire uitgaven boven in-store (46%) in de VS. Bovendien is het aantikken van een kaart bij de kassa nu de favoriete betaalmethode voor persoonlijke betalingen bij bedrijven voor consumenten (39%).

Katelyn McCarthy, vicepresident van betalingsstrategie bij Discover, benadrukte het belang van deze bevindingen voor de fintech-ecosysteem. Ze gaf aan dat fintech-bedrijven geïnformeerde beslissingen moeten nemen om voorop te blijven lopen en hun doelen te blijven bereiken. Discover blijft expertise op het gebied van betalingen bieden, een robuust netwerkplatform en samenwerking aan haar huidige en toekomstige fintech-partners.