De "Humane AI Pin": Een poging om de smartphone te vervangen

8 maanden geleden gepubliceerd
  Humane

De techwereld is in de ban van de “Humane AI Pin”, een nieuw apparaat dat als doel heeft je smartphone te vervangen. Het apparaat, dat veel weg heeft van een compacte spraakassistent, heeft een prijskaartje van $700 en wordt gekenmerkt door het ontbreken van een scherm. Het lijkt op een combinatie van Google Glass en een pieper uit de jaren ‘90.

Over de Humane AI Pin

Het apparaat beschikt over een microfoon en een luidspreker en werkt met een knop waarmee je met het apparaat kunt praten en een antwoord terugkrijgt. Daarnaast is er een camera ingebouwd die, gezien het apparaat bedoeld is om op borsthoogte op kleding te worden bevestigd, constant op de omgeving gericht is. Het claimt “schermloos” te zijn, maar heeft een 720p laserprojectiesysteem dat dienst doet als een soort monochroom scherm dat een smartwatch-achtige UI op je hand projecteert.

Beperkingen

Ondanks de claim dat het een smartphone kan vervangen, ondersteunt de Humane AI Pin geen apps. Gebruikers zijn beperkt tot de functies en diensten die Humane heeft ingebouwd in het Android-gebaseerde “Cosmos” besturingssysteem. Bijvoorbeeld, als je muziek wilt afspelen, moet dat van Tidal zijn, een dienst met 0-2% marktaandeel, omdat dat is wie Humane heeft gekozen als partner. Het is onduidelijk of er andere derde-partij functionaliteiten zijn.

Interactie en communicatie

Interactie met het apparaat gebeurt via een reeks tik- of veegbewegingen op de voorkant van de pin. Zonder scherm kan de AI Pin alleen communiceren via een reeks gekleurde lichten. Er zijn twee verschillende lichten op het apparaat - een aan de voorkant en een aan de bovenkant - die elk in vijf of zes verschillende kleuren knipperen om een bepaalde status aan te geven.

Specificaties

Wat betreft de hardware-specificaties, de AI Pin is een aluminium en glazen doosje met een Qualcomm processor van 2.1 GHz. Het wordt geleverd met 4GB RAM en 32GB opslag. Het apparaat wordt op de kleding bevestigd met een magnetische clip en heeft een “battery booster” achterkant die draadloos stroom door je kleding heen stuurt.

Stemcommando’s

Humane legt de nadruk op stemcommando’s. Je kunt de voorkant van de pin indrukken en beginnen met praten om een reactie te krijgen. Het lijkt op de communicatoren uit Star Trek. Humane’s website toont enkele van de functionaliteiten in een video, maar de reactietijden in de officiële video zijn niet geweldig, met de pin die er meerdere seconden over doet om met een antwoord te komen.

Verbinding en kosten

De AI Pin heeft een altijd-aan T-Mobile-verbinding die $24 per maand kost. Deze abonnementskosten zijn verplicht, zelfs als het apparaat ook op Wi-Fi kan worden aangesloten. Vermoedelijk gaat een deel van het geld naar Humane om te betalen voor spraak- en AI-verwerking. Ondanks de hoge prijs en de vereiste abonnementskosten, lijkt de Humane AI Pin een interessante poging om de smartphone te vervangen, hoewel het nog te bezien is of het daadwerkelijk een haalbaar alternatief zal zijn.

Related news