Lightyear breidt uit naar exchange traded commodities met goud

7 maanden geleden gepubliceerd

Het investeringsplatform Lightyear breidt uit naar exchange traded commodities (ETCs) met de lancering van goud. Deze nieuwe investeringsoptie voegt zich bij het bestaande aanbod van meer dan 3.500 aandelen, exchange traded funds (ETFs) en geldmarkt fondsen. Het biedt een extra optie voor zowel particuliere als zakelijke beleggers in heel Europa om hun portfolio te diversifiëren.

Investeren in fysiek goud

Klanten kunnen nu investeren in iShares Physical Gold, dat de dagelijkse prijsbeweging van goud volgt, ondersteund door gouden baren, gehouden als toegewezen goudstaven bij bewaarder JP Morgan.

Diversificatie in tijden van inflatie

“De toevoeging van exchange traded commodities aan ons aanbod voor mensen en bedrijven in heel Europa is een enorme stap voor ons”, zei Lightyear mede-oprichter en Chief Technology Officer Mihkel Aamer. “We geven prioriteit aan producten die klanten in staat stellen hun portefeuilles te beheren en diversifiëren te midden van stijgende inflatie”, voegde hij eraan toe.

Daarnaast heeft Lightyear onlangs BlackRock MMF’s toegevoegd en zijn er UK zakelijke investeringsrekeningen gelanceerd die eenmansbedrijven in staat stellen te investeren in aandelen, fondsen en ETF’s. “Met ons renteproduct dat de Centrale Bankrente volgt en onze BlackRock Money Market Funds, versterkt de toevoeging van goud aan ons aanbod de vele manieren waarop Europese beleggers hun geld kunnen laten werken in een omgeving met hogere inflatie”, aldus Aamer.

Nieuwe features

Eerder dit jaar lanceerde Lightyear meer dan 100 nieuwe UK aandelen en ETF’s kort nadat het live ging met een ‘Portfolio Insights’ feature. Deze is ontworpen om gebruikers te helpen hun investeringen te diversifiëren door gedetailleerde informatie te bieden over de sectoren, bedrijven en landen waarin een gebruiker investeert.