Marokkaanse CASH PLUS haalt $60 miljoen op voor uitbreiding

7 maanden geleden gepubliceerd
  CASH PLUS

Private equity firma Mediterrania Capital Partners heeft een substantiële investering van €57 miljoen ($60M) aangekondigd in de Marokkaanse financiële dienstverlener CASH PLUS. Deze bekendmaking werd gedaan door Nabil Amar, voorzitter van de raad van bestuur van de CASH PLUS Group, in een persbericht dat op donderdag 20 oktober 2023 werd gezien.

De investering is een samenwerking met FMO, de ondernemersbank uit Nederland, en IFC, een lid van de Wereldbankgroep. CASH PLUS, met meer dan 3600 fysieke locaties in Marokko, is een van de grootste financiële dienstverleners van het land.

Uitbreiding en digitale diensten

Volgens het bedrijfsbestuur zal de gecombineerde investering van €57 miljoen CASH PLUS verder stuwen in zijn streven om zijn netwerk van filialen zowel nationaal als internationaal uit te breiden. Daarnaast wordt verwacht dat de financiering de digitale financiële diensten van het bedrijf zal versterken, met een bijzondere focus op het verbeteren van de M-Wallet applicatie, die momenteel meer dan 1 miljoen klanten bedient.

Ondersteuning van Mediterrania Capital

Hatim Ben Ahmed, Managing Partner bij Mediterrania Capital Partners, gaf commentaar op de ontwikkeling: “We zijn verheugd om het management van Cash Plus te ondersteunen in zijn ambitieuze ontwikkelingsstrategie. CASH PLUS is één van de snelst groeiende financiële instellingen op het continent en Mediterrania Capital zal ondersteuning bieden bij het creëren van extra waarde voor klanten en belanghebbenden.”

Albert Alsina, oprichter en CEO bij Mediterrania Capital Partners, voegde eraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van dit project naast onze langdurige partners, IFC en FMO. CASH PLUS is een bedrijf dat we goed kennen en dat volledig onze missie belichaamt om mensenlevens te verbeteren door middel van verantwoorde investeringen.”