Marqeta lanceert nieuw platform voor creditcards als 'homepage' van merkervaring

9 maanden geleden gepubliceerd
  Marqeta

Marqeta, een toonaangevend fintechbedrijf, heeft een nieuw platform gelanceerd dat bedrijven in staat stelt om op maat gemaakte en ingebouwde creditcards te creëren. De creditcard van een merk zou kunnen fungeren als de nieuwe ‘homepage’ van de digitale ervaring van het merk, stelt Simon Khalaf, CEO van Marqeta.

Verandering in merkloyaliteit en gebruikersbetrokkenheid

Volgens Khalaf is het tijdperk van traditionele merkloyaliteit en gebruikersbetrokkenheid voorbij. Hij schetst de evolutie van merkcommunicatie: van billboards naar krantenadvertenties, televisiecommercials, websites, mobiele apps en uiteindelijk de portemonnee van de consument. Khalaf stelt dat creditcards, mits goed uitgevoerd, de lanceringsbasis kunnen zijn van de digitale ervaring van een merk, waardoor de kaart de nieuwe ‘homepage’ van de digitale ervaring wordt.

Nieuwe mogelijkheden met Marqeta’s Credit Platform

Met Marqeta’s nieuwe creditplatform kunnen bedrijven prachtig ontworpen, ingebouwde creditcards maken. Dit stelt innovatieve merken in staat om op een geheel nieuwe manier interactie aan te gaan met hun klanten. Meer dan de helft van de consumenten in de VS heeft een creditcard die is gekoppeld aan een merk, en 62% van hen beschouwt zichzelf als klant van het merk of de winkel in plaats van de bank. Marqeta biedt merken de mogelijkheid om het klanttraject volledig te bezitten en de kaart in hun eigen merk in te bedden.

Personalisatie en beloningen

Marqeta’s platform heeft een beloningsmotor waarmee klanten gepersonaliseerde beloningen en incentives kunnen creëren om grotere uitgaven te stimuleren. Merken kunnen ook de enorme hoeveelheid gegevens over elke kaarthouder gebruiken om uitgavenlimieten te bepalen die zijn afgestemd op hun individuele behoeften, en kunnen gemakkelijk kaarten voor nieuwe gebruikers opzetten en direct uitgeven.

De toekomst van creditcards

Khalaf gelooft dat Marqeta’s nieuwe creditplatform merken in staat stelt om opnieuw na te denken over hoe ze het vertrouwen en de loyaliteit van klanten kunnen verdienen. Door betalingservaringen direct in hun merkervaring te integreren en beloningen en voordelen op maat aan te bieden, kunnen merken een blijvende indruk achterlaten en profiteren van blijvende klantloyaliteit.

De CEO van Marqeta stelt dat de creditcard de kans heeft om de lanceringsbasis van de nieuwe digitale ervaring voor merken te worden. Maar er mag geen ruimte zijn tussen de kaart en het merk. Marqeta wil met haar creditcardplatform de consumentenervaring en uiteindelijk de loyaliteitsvergelijking volledig veranderen.