Navan sluit exclusieve deal met Citi voor reis- en uitgavensysteem

4 maanden geleden gepubliceerd
  Citi

Het fintechbedrijf Navan, gespecialiseerd in uitgavenbeheer, heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met de Amerikaanse bank Citi. Deze samenwerking zal naar verwachting de potentiële markt voor Navan aanzienlijk vergroten.

Nieuw systeem voor Citi Commercial kaarthouders

De twee bedrijven hebben een nieuw gezamenlijk reis- en uitgavensysteem aangekondigd. Dit systeem is specifiek bedoeld voor houders van Citi Commercial (CCB) kaarten. Gezien Citi de derde grootste bank in de VS is en meer dan 25.000 wereldwijde zakelijke kaartprogramma’s en 7 miljoen kaarthouders ondersteunt, is dit een significante ontwikkeling voor Navan. Deze kaarthouders vertegenwoordigen jaarlijks meer dan $42 miljard aan transactievolume in de VS.

Citi gaat haar commerciële klanten - bedrijven met een jaaromzet van $10 miljoen of meer - de mogelijkheid bieden om zich aan te melden voor Navan’s aanbod, Navan Connect. Na aanmelding worden de kaarthoudersaccounts geïntegreerd met de software van Navan. Gebruikers hoeven dan geen verslag meer uit te brengen van reisgerelateerde of andere uitgaven.

Chris Pieroth, hoofd van de afdeling commerciële kaarten en wereldwijde productontwikkeling bij Citi, vertelde dat de klanten van de bank al een tijdje om deze oplossing vragen. Volgens Pieroth is het idee van het niet hoeven indienen van uitgavenrapporten voor de meeste kaarthouders een soort nirvana.

Voorheen moesten klanten van Navan (voorheen TripActions) de kaarten van het bedrijf gebruiken om toegang te krijgen tot de geautomatiseerde uitgavenbeheer- en betalingsmogelijkheden. Maar Navan zag de waarde in van het integreren van zijn eigen technologie met die van financiële instellingen. Het bedrijf maakt zich dan ook geen zorgen dat zijn Connect-product concurreert met zijn eigen zakelijke kaartaanbod.

Navan genereert inkomsten door abonnementslicentiekosten voor zijn uitgavenbeheersoftware en reisgerelateerde kosten per trip, in plaats van winst te maken op transactiekosten.