NerdWallet lanceert zijn eerste creditcard: NerdUp

7 maanden geleden gepubliceerd
  NerdUp

NerdWallet, Inc., een platform dat financieel advies biedt aan consumenten en kleine tot middelgrote bedrijven, heeft de lancering aangekondigd van zijn eerste financiële product voor consumenten, NerdUp. Deze beveiligde creditcard is ontworpen om gebruikers op een verantwoorde manier hun krediet te laten opbouwen en verbeteren.

Krediet toegankelijk voor iedereen

NerdWallet heeft een aanzienlijke kloof in de markt geïdentificeerd: te veel Amerikanen wordt de toegang ontzegd om hun krediet op te bouwen en te verbeteren, vaak door typische voorwaarden van beveiligde kaarten, zoals jaarlijkse kosten, hoge minimale stortingen en harde kredietcontroles. Volgens een recente enquête van NerdWallet, uitgevoerd door The Harris Poll, zegt bijna een kwart van de Amerikanen (23%) dat een gebrek aan krediet of slecht krediet hen ervan weerhoudt hun financiële doelen te bereiken.

Eigenschappen van NerdUp

De NerdUp beveiligde creditcard, aangeboden in partnerschap met Bond, is een gratis kaart die speciaal is ontworpen om de toegang voor consumenten die hun kredietgeschiedenis willen opbouwen, uit te breiden. De kaart combineert belangrijke functies om de barrières te verwijderen die doorgaans worden gevonden bij traditionele beveiligde creditcards. Enkele kenmerken van NerdUp zijn:

  • Geen harde kredietcontrole, waardoor veel consumenten eindelijk in aanmerking kunnen komen voor een kaart.
  • Geen jaarlijkse of maandelijkse kosten, een zeldzame eigenschap voor kaarten die geen harde kredietcontrole vereisen.
  • Een lage, flexibele minimale storting van $100, wat de toegangsbarrière aanzienlijk verlaagt.
  • Gebruikers verdienen 1% cashback op aankopen, wat automatisch aan hun stortingsrekening wordt toegevoegd.
  • NerdUp biedt een rentepercentage van 0% als gebruikers hun saldo elke maand afbetalen.

Vertrouwd financieel ecosysteem

“NerdUp is een win-win-win voor consumenten, traditionele kaartuitgevers en NerdWallet,” aldus Tim Chen, CEO en mede-oprichter van NerdWallet. NerdWallet streeft ernaar om met dit product kansen te creëren voor zowel consumenten als partners. Door het bieden van producten zoals NerdUp in combinatie met deskundige inhoud en uitgebreide marktplaatsen, kan NerdWallet nog meer financiële behoeften van consumenten en kleine bedrijven vervullen en zo een stap dichter bij het bouwen van een vertrouwd financieel ecosysteem komen.

Over NerdWallet

NerdWallet is een persoonlijke financiële website en app, die consumenten voorziet van betrouwbare en deskundige financiële informatie, zodat ze slimme geldbewegingen kunnen maken. Van het vinden van de beste creditcard tot het kopen van een huis, NerdWallet is er om consumenten te helpen financiële beslissingen te nemen met vertrouwen.

Over Bond

Bond stelt elk bedrijf in staat om een fintech te worden. Door Bond’s full-stack embedded finance platform kunnen klanten gepersonaliseerde en conforme financiële producten aanbieden aan hun eindgebruikers. Bond werd in 2023 overgenomen door FIS.