Nieuwe EU-regulering geeft Seedrs meer ruimte voor ondersteuning startups

4 maanden geleden gepubliceerd

Het particuliere investeringsplatform Seedrs heeft van de EU een nieuwe vergunning gekregen voor het aanbieden van crowdfunding voor aandelen, waardoor Seedrs nu ook in Ierland, waar het Europese hoofdkantoor gevestigd is, geautoriseerd is. Seedrs gaat zich in eerste instantie ook richten op de Noordse landen, Iberia en Nederland.

Verandering in regelgeving

Voorheen moesten investeringsplatforms per land werken, volgens complexe en uiteenlopende regels voor marketing en verkoop. De nieuwe, EU-brede regulering maakt het eenvoudiger om startups te ondersteunen en inefficiënties uit het vorige proces te verwijderen.

Deze verandering in de regelgeving zal Seedrs, dat bedrijven in meer dan 20 Europese landen heeft ondersteund in het afgelopen decennium, een grotere reikwijdte geven om nog meer startups te helpen.

Samenwerking met Republic

Seedrs werd vorig jaar september verworven door de Amerikaanse particuliere investeringsmaatschappij Republic voor $100 miljoen en fungeert als de Europese tak van het bedrijf. Dankzij de samenwerking met Republic, is Seedrs nu het enige platform dat een bedrijf in staat stelt om geld in te zamelen in de VS, VK en EU in één enkele campagne.

Reacties vanuit Seedrs

Kirsty Grant, algemeen directeur van Seedrs, zegt dat de nieuwe regulering het bedrijf in staat stelt om het Europese startup ecosysteem veel effectiever te ondersteunen.

Jeff Kelisky, CEO van Seedrs en uitvoerend vicepresident van Republic, voegt eraan toe dat de nieuwe regulering, uitgevoerd via hun eigen platform en juridisch kader, het veel eenvoudiger maakt om de kwaliteit van aanbiedingen en diensten te verbeteren die ze aanbieden aan hun investeerdersgemeenschap.