Open Banking Startup Prism Data haalt 5 miljoen dollar op

6 maanden geleden gepubliceerd

Het Amerikaanse open banking bedrijf Prism Data, dat eerder dit jaar werd opgericht door Petal, heeft 5 miljoen dollar opgehaald in een seed-financieringsronde. Deze financieringsronde komt slechts enkele dagen nadat het Consumer Financial Protection Bureau een voorstel voor open banking in de VS heeft vrijgegeven. De ronde werd geleid door Obvious Ventures, met deelname van Citi Impact Fund en Core Innovation Capital.

Over Prism Data

Prism Data werd opgericht door creditcardbedrijf Petal in 2021. Het productaanbod van Prism Data, waaronder de gepatenteerde CashScore, stelt financiële instellingen, fintechs en andere bedrijven in staat om open banking-analyse en cashflow-kredietverlening te gebruiken om inzichten te krijgen uit consumentgerichte transactiegegevens van depositorekeningen.

Klanten van Prism gebruiken dit om kredietrisico’s te voorspellen, ontbrekende en dunbevolkte klanten te scoren, fraude in de eerste partij te identificeren en het kredietrisico in hun bestaande portefeuilles beter te beheren.

Toenemende vraag naar technologie

Het bedrijf beweert dat stijgende creditcard- en leningswanbetalingen leiden tot een toenemende vraag naar zijn technologie, die naar verwachting zal stijgen in het kielzog van het nieuwe CFPB-plan. Sinds de oprichting heeft Prism meer dan 20 klanten en partners getekend en meer dan twee dozijn succesvolle pilots afgerond.

“Open banking schept nieuwe mogelijkheden voor het beoordelen van kredietwaardigheid,” zegt Jason Rosen, CEO van Prism. “De infrastructuur van Prism transformeert dat potentieel in realiteit en voorziet klanten van analytische voordelen om hun bedrijven te versterken en consumenten beter te bedienen.”

Nieuwe aanwinst voor het team

Het bedrijf heeft ook Ben Donahue aangenomen als senior verkoopmanager. Hij diende eerder als hoofd van de verkoop voor Nova Credit en, meer recentelijk, als vice-president van de verkoop voor Atom Finance.