Open Finance in Brazilië maakt datadeling gemakkelijker met nieuwe regels

5 maanden geleden gepubliceerd

Het Centrale Bank van Brazilië heeft op 26 oktober 2023 de gezamenlijke Resolutie nr. 7 gepubliceerd, die het proces van het vernieuwen van toestemmingen voor datadelen in Open Finance eenvoudiger maakt. Dit zal de klanten meer gemak en flexibiliteit bieden. De nieuwe regeling biedt de deelnemende instellingen de mogelijkheid om langere geldigheidsperioden aan te bieden dan de huidige limiet van 12 maanden voor datadelen, met behoud van de bepaling dat de klant het delen op elk moment kan intrekken.

Vereenvoudigde vernieuwing

Voorheen moesten klanten voor de vernieuwing van datadelen alle stappen van een nieuwe toestemming doorlopen. Met de wijzigingen die door de Resolutie zijn aangebracht, wordt het vernieuwingsproces vereenvoudigd. Klanten hoeven alleen de omgeving van de instelling die hun gegevens heeft ontvangen te bezoeken en hun wens om de datadeling te vernieuwen te bevestigen. In eerste instantie zal deze vereenvoudigde vernieuwingsprocedure alleen beschikbaar zijn voor particuliere klanten, maar het zal worden uitgebreid naar zakelijke klanten vanaf volgend jaar.

Implementatie en ontwikkeling

De Governance Structuur, verantwoordelijk voor de implementatie van Open Finance in Brazilië en bestaande uit de belangrijkste marktverenigingen, zal de technische specificaties ontwikkelen. De functionaliteiten zouden tegen eind november 2023 beschikbaar moeten zijn voor het publiek.

Related news