PayPal krijgt goedkeuring van FCA voor crypto-services in het VK

7 maanden geleden gepubliceerd

PayPal heeft recentelijk groen licht gekregen van de Financial Conduct Authority (FCA) om cryptocurrency-services aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor maakt PayPal deel uit van de bedrijven die in 2023 de crypto-registratie van de FCA hebben ontvangen. Echter, er zijn bepaalde beperkingen en eisen opgelegd aan PayPal.

Beperkingen en vereisten

Volgens officiële gegevens van de FCA verkreeg PayPal zijn registratie om zich bezig te houden met “specifieke crypto-activiteiten” in het VK op 31 oktober 2023. Er zijn echter beperkingen opgelegd aan de financiële dienstverleningsactiviteiten van PayPal. PayPal mag momenteel geen nieuwe klanten accepteren en kan alleen beperkte functionaliteiten aanbieden aan bestaande klanten, namelijk het vermogen om crypto-activa vast te houden en te verkopen.

De bloeiende crypto-scène in het VK

Het Verenigd Koninkrijk vestigt zich als een belangrijke speler in de cryptocurrency-arena. Volgens een rapport van blockchain-analysebedrijf Chainalysis in oktober 2023 leidt het VK in Centraal, Noord- en West-Europa als het gaat om het pure volume van cryptocurrency-transacties. Bovendien kroonde een studie uitgevoerd door het crypto-belastingplatform Recap Londen in februari 2023 tot de meest crypto-vriendelijke stad voor bedrijven.

Factoren achter de groei

De bloeiende cryptocurrency-industrie in het Verenigd Koninkrijk kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder gunstige regelgevingskaders en toenemende acceptatie onder zowel bedrijven als individuen. Daarnaast heeft het bloeiende fintech-ecosysteem van Londen een cruciale rol gespeeld in het versterken van de status van de stad als wereldwijd centrum voor cryptocurrency-gerelateerde activiteiten.

PayPal voegt zich bij de rangen

PayPal was naar verluidt het vierde bedrijf dat in 2023 de crypto-registratie van de FCA ontving, na Interactive Brokers, Bitstamp en Komainu. De licentieverwerving komt kort nadat PayPal begin oktober de mogelijkheid voor zijn Britse klanten om cryptocurrencies zoals Bitcoin te kopen, kortstondig pauzeerde.