PayPal investeert in fondsen om economische empowerment van vrouwen te bevorderen

7 maanden geleden gepubliceerd
  PayPal

PayPal heeft geïnvesteerd in het Southeast Asia Women’s Economic Empowerment Fund (SWEEF) van Sweef Capital en in het Quona Opportunity Fund. Beide investeringen zijn bedoeld om de inclusie van vrouwen in het wereldwijde economische en financiële systeem te ondersteunen.

Sweef Capital

Sweef Capital is een in Singapore gevestigd, door vrouwen geleid fonds dat zich richt op kansen die inspelen op onderbediende markten en uitdagingen in Zuidoost-Azië. Hun benadering is gericht op het benutten van investeringen die een vermenigvuldigend effect creëren, duurzame levensonderhoud verbeteren, kwaliteitseducatie bevorderen, fatsoenlijk werk creëren, goede gezondheid bevorderen en economische groei bevorderen. Ze zoeken naar mogelijkheden in door vrouwen geleide bedrijven, organisaties die voornamelijk door vrouwen worden bemand en organisaties die gendergelijkheid en diversiteit belichamen.

Jennifer Buckley, de managing director van Sweef Capital, zegt dat PayPal, net als Sweef, gender-smart investeren ziet als de volgende golf van kansen. Ze kijkt ernaar uit om samen te werken om deze kans mainstream te maken.

Quona Capital

Het Quona Opportunity Fund maakt deel uit van Quona Capital, een risicokapitaalfirma die oprichters ondersteunt die transformatieve fintech-bedrijven opbouwen in opkomende markten. Quona investeert in bedrijven die barrières voor hoogwaardige financiële diensten voor onderbediende consumenten en kleine bedrijven in India, Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten afbreken.

Monica Brand Engel, mede-oprichter en managing partner bij Quona Capital, is verheugd PayPal als investeerder in hun Opportunity Fund te verwelkomen. Ze beschouwt de investering van PayPal als een krachtige erkenning van het werk dat hun portfolio-bedrijven doen om vrouwen en meisjes in opkomende markten wereldwijd te empoweren.

PayPal’s inzet

Deze investeringen maken deel uit van PayPal’s toezegging van $108 miljoen in 2021 onder het UN Generation Equality Forum om de financiële inclusie en economische empowerment van vrouwen en meisjes te bevorderen. Het zijn de eerste investeringen van het bedrijf in een reeks van $100 miljoen aan kapitaalinvesteringen in fondsen en andere initiatieven die worden geleid door vrouwen of gericht zijn op het bedienen van vrouwen.