Twinco Capital krijgt €50 miljoen om groei in Europa te versnellen

8 maanden geleden gepubliceerd

Twinco Capital, een fintech in supply chain financiering, heeft een schuldfaciliteit van €50 miljoen veiliggesteld om zijn groei in Europa te versnellen. Het bedrijf, opgericht door CEO Sandra Nolasco en operationeel directeur Carmen Marin, heeft meer dan $250 miljoen aan financiering verstrekt aan leveranciers in opkomende markten en werkt met meer dan 150 leveranciers.

Aanpakken van de wereldwijde handelsfinancieringskloof

Twinco streeft ernaar de wereldwijde handelsfinancieringskloof van $2,5 biljoen aan te pakken, die voornamelijk kleine en middelgrote ondernemingen in opkomende landen treft. Met zijn hoofdkantoren in Amsterdam en Madrid, voegt de fintech deze schuldfaciliteit toe aan de $12 miljoen die het begin dit jaar heeft opgehaald in eigen vermogen en schulden bij BBVA Spark.

Samenwerking met BBVA Spark

BBVA Spark, onderdeel van de Spaanse bank BBVA, is een initiatief met meer dan 800 klanten dat in één jaar van operatie €250 miljoen aan financiering heeft gefaciliteerd. BBVA Spark is een van Twinco’s belangrijkste financiële partners op het gebied van schulden geworden.

Uitbreiding van klantenbestand en geografische voetafdruk

De opgehaalde middelen zullen het portfolio van het bedrijf ondersteunen, zowel in het uitbreiden van zijn klantenbestand als zijn geografische voetafdruk. Momenteel werkt het bedrijf met meer dan 100 leveranciers in 13 verschillende landen en is het sinds de lancering in 2019 in omvang verdrievoudigd.

Verbetering van de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen

Het bedrijf werkt voornamelijk samen met grote bedrijven in de retail- en kledingsector. De wereldwijde supply chain financieringsoplossing verlaagt de financieringskosten en verbetert de betrouwbaarheid van de supply chain door toegang te bieden tot betaalbare financiering.

Technologie en machine learning

“De toegevoegde waarde die Twinco aan klanten biedt, komt voort uit de combinatie van zijn unieke financieringsoplossing met bedrijfsinformatie die een holistisch overzicht van supply chain risico’s biedt”, aldus Marin. “Technologie en machine learning bieden onschatbare gegevensinzichten over commerciële, financiële en ESG-prestaties van leveranciers, waardoor onze klanten een state-of-the-art supply chain risicobeheertool hebben.”