Utrechtse factureringsplatform Solvimon haalt €9 miljoen op in seed-financiering

7 maanden geleden gepubliceerd
  Solvimon

Solvimon, een leverancier van factureringsplatforms gevestigd in Utrecht, heeft vandaag aangekondigd dat het 9 miljoen euro heeft opgehaald in een seed-financiering. Solvimon, opgericht door voormalige vicepresidenten van Adyen, biedt een platform dat veelvoorkomende belemmeringen voor het implementeren van flexibele prijzen overwint.

Flexibele prijsstelling en inzicht in klantgedrag

Het platform van Solvimon stelt middelgrote tot grote bedrijven in staat om moderne prijsmethoden, zoals ‘gebruiksgebaseerd’, gemakkelijk in de praktijk te brengen. Bij deze methode betalen klanten alleen voor wat ze verbruiken. Ook hybride modellen, die gebruiksbased en traditionele, op gebruikers gebaseerde abonnementen combineren, zijn mogelijk. Bedrijven kunnen complexe prijsplannen modelleren, facturen in realtime volgen en inzicht krijgen in productgebruik om mogelijkheden voor omzetuitbreiding en klantbehoud te identificeren.

Verklaringen van oprichters en investeerders

Kim Verkooij, mede-oprichter en CEO van Solvimon, merkte op dat ondanks innovatie in prijs- en meetoplossingen, bedrijven nog steeds onderbediend zijn. Hun opties zijn het samenvoegen van verschillende oplossingen of het ingaan op het dure en tijdrovende proces van het bouwen van een eigen factureringsoplossing.

Het financieringsgeld is afkomstig van Northzone en enkele zakelijke engelen. Michiel Kotting, partner bij Northzone, merkte op dat er een duidelijke behoefte is aan een flexibel, maar eind-tot-eind factureringsplatform.

Gebruik van de financiering

De seed-financiering zal worden gebruikt om het team uit te breiden en de marktintroductie te versnellen.