Volt en Bumper bundelen krachten om open banking naar grote autodealers in het VK en Europa te brengen

4 maanden geleden gepubliceerd

Volt, het wereldwijde real-time betalingsplatform, heeft een partnerschap aangekondigd met Bumper, een betalingsplatform voor autodealers. Samen zullen ze de kracht van open banking en real-time betalingen benutten, zodat klanten kunnen betalen voor voertuigdeposito’s, reparaties, onderdelen, diensten en zelfs volledige voertuigen.

Groei in de autoverkoop

De samenwerking komt op een moment dat de autoverkoop in het VK weer aantrekt. In 2023 werden er meer auto’s verkocht in het VK dan in enig jaar sinds de Covid-19 pandemie, met een bijzondere groei in de verkoop van tweedehands auto’s. Sinds dealers in januari 2024 snel de integratie van Volt en Bumper begonnen te adopteren, is al meer dan £3 miljoen aan betalingen verwerkt in het VK, waarbij sommige klanten Volt gebruikten om auto’s volledig te kopen.

‘Pay Now’ functie

Volt ondersteunt nu de ‘Pay Now’ functie van Bumper, waardoor deze autogerelateerde betalingen mogelijk worden gemaakt. Dealers profiteren van directe afrekeningen, die in real-time worden gevolgd. De integratie helpt ook bij de digitalisering van dealerships en biedt een mobiele eerste ervaring aan de service die autodealers bieden.

Voordelen voor dealers

Het wegnemen van de frictie veroorzaakt door trage afrekeningen is een belangrijk voordeel van deze samenwerking. Dankzij de directe betalingen krijgen dealers meer controle over hun cashflow en voorraad, en vermindert het risico op non-betaling of systeemfouten. De integratie van Volt is momenteel beschikbaar in het VK, maar zal later worden gelanceerd in meer Europese landen, als onderdeel van de Europese expansieplannen van Bumper.

Open banking betalingen

De samenwerking tussen Volt en Bumper toont aan dat wanneer handelaren actief open banking betalingen stimuleren, klanten deze graag gebruiken. Dit draagt bij aan de adoptie van open banking in het VK in een cruciaal jaar voor de ontwikkeling van deze technologie. De samenwerking brengt open banking betalingen naar klanten van meer dan 5.000 dealers in het VK, waaronder enkele van ‘s werelds grootste autofabrikanten, zoals Audi, Ford, Porsche en Volkswagen.

Commentaar op de samenwerking

Richard Drury, VP Partnerships bij Volt, en Jack Allman, CCO en mede-oprichter bij Bumper, zijn beide zeer positief over de samenwerking. Volgens hen zal de overstap naar Volt als open banking betalingsprovider een grote impact hebben op de functionaliteit voor hun aangesloten dealers en hun klanten.

De samenwerking is een volgende stap in de groei van zowel Volt als Bumper. In 2023 kondigde Volt partnerschappen aan met Shopify en Worldpay, en Bumper startte 2024 met het ophalen van £40 miljoen in zijn eigen Series B financieringsronde. Deze middelen zullen worden gebruikt om later dit jaar in meer Europese landen te lanceren.