Wefox haalt $55 miljoen op in nieuw financieringsronde

8 maanden geleden gepubliceerd

Het Duitse verzekerings technologiebedrijf Wefox heeft $55 miljoen aan nieuwe financiering ontvangen van Deutsche Bank en UniCredit. Het bedrijf, dat verzekeringsplannen verkoopt via een online platform, haalde het verse geld op in een schuld financieringsdeal met de twee Europese geldverstrekkers.

Convertibele schuldovereenkomst

De deal is gestructureerd als een converteerbare schuldovereenkomst, wat betekent dat de schuld zal worden omgezet in eigen vermogen wanneer Wefox de volgende keer contant geld ophaalt. Dit volgt op een financieringsronde van $55 miljoen die Wefox eerder dit jaar ophaalde van JPMorgan en Barclays, en een interne fondsenwerving van $55 miljoen. Omdat Wefox geen eigen vermogen heeft opgehaald, blijft de waardering ongewijzigd op $4,5 miljard.

Totale financiering en toekomstplannen

Dit brengt het totale bedrag aan financiering dat Wefox dit jaar heeft opgehaald op $160 miljoen. De fondsen zullen worden gebruikt om de wereldwijde uitbreidingsplannen van Wefox te versnellen en om zich meer te richten op fusies en overnames.

In tegenstelling tot andere insurtech-platforms zoals Lemonade in de VS of Getsafe in Duitsland, die verzekeringen direct aan consumenten aanbieden zonder tussenkomst van makelaars, werkt Wefox samen met een netwerk van makelaars die zijn verzekeringsproducten distribueren.

Affiniteitsdistributie en AI

Wefox zet ook in op een nieuw model van verzekeringen verkopen, genaamd ‘affiniteitsdistributie’. Hierbij verkoopt het bedrijf zijn verzekeringssoftware aan andere bedrijven voor een abonnementsvergoeding. Wefox investeert ook zwaar in kunstmatige intelligentie (AI), die onlangs een hot topic is geworden in de tech-sector. Wefox gebruikt AI voornamelijk om polisaanvragen en klantenservice te automatiseren. Het bedrijf heeft drie technologiehubs in Parijs, Barcelona en Milaan die zich specifiek richten op AI.

Investeringspartners

Wefox wordt gesteund door enkele van de bekendste namen in de venture capital wereld, evenals grote institutionele namen in de traditionele financiële wereld. Onder de VC-investeerders bevinden zich Salesforce Ventures, Target Global, Seedcamp, Speedinvest en Horizon Ventures, terwijl UBS, Goldman Sachs, Mubadala Capital Ventures en Jupiter Asset Management ook bestaande investeerders zijn.