Belvo en MOVii gaan samenwerken om online betalingsfraude in Colombia aan te pakken

9 maanden geleden gepubliceerd
  Belvo

MOVii, het toonaangevende platform voor betalingen en financiële diensten in Colombia, heeft aangekondigd samen te werken met Belvo, het leidende open finance platform in Latijns-Amerika. De alliantie is opgezet om de problemen van authenticiteit en fraude bij online betalingen aan te pakken.

Over de alliantie

Het doel van deze samenwerking is om efficiëntie, gemak en veiligheid te bevorderen als pijlers van online betalingen. Dit om de gemoedsrust van alle gebruikers te garanderen als ze hun geld zonder belemmeringen verplaatsen. Dankzij deze alliantie kunnen MOVii’s partners in verschillende sectoren de veiligheid versterken en de gebruikerservaring verbeteren bij het doen van online betalingen.

Momenteel vormt fraude bij deze betalingen een aanzienlijke uitdaging voor de financiële sector in Colombia, waarbij ongeveer 20% van de transacties wordt beïnvloed. De open finance technologie van Belvo, die gebruikersidentificatie via hun financiële instelling mogelijk maakt, kan het risico op frauduleuze operaties met tot 80% verminderen. Dit zal een positieve impact hebben op zowel klanten als de financiële sector in het algemeen.

Snellere en veiligere betalingen

Als gevolg van deze alliantie kan MOVii haar klanten aanbieden om betalingen te doen via PSE (Pagos Seguros en Línea) die tot drie keer sneller zijn dankzij de interface ontwikkeld door Belvo. Dit bevordert de adoptie van deze steeds vaker door Colombianen gebruikte betaalmethode met een hogere bescherming.

Hernando Rubio, co-CEO en medeoprichter van MOVii, verklaarde dat de samenwerking met Belvo een cruciale stap is in hun missie om veiligere financiële oplossingen voor hun klanten te bieden. David Ballesteros, algemeen directeur van Belvo in Colombia, voegde eraan toe dat samenwerking essentieel is om innovatie in de financiële sector te stimuleren.

Het bevorderen van veiligere en toegankelijkere financiële oplossingen voor hun gebruikers is het doel van deze alliantie. Door deze samenwerking bevestigen beide bedrijven hun toewijding om groei en vertrouwen in het financiële ecosysteem in Colombia te stimuleren.

Related news