Jumio onthult nieuwe technologie voor fraudepreventie: Jumio 360° Fraud Analytics

6 maanden geleden gepubliceerd

Jumio, de toonaangevende aanbieder van geautomatiseerde oplossingen voor identiteitsverificatie, risicobeoordeling en naleving, heeft onlangs Jumio 360° Fraud Analytics onthuld. Dit is een nieuwe technologie die AI-gestuurde voorspellende analyse gebruikt om fraudepatronen te identificeren met een ongekende verfijning en nauwkeurigheid.

Fraudepatronen en -ringen

Uit analyse van Jumio blijkt dat 25% van de fraude onderling verbonden is - hetzij gepleegd door fraude-ringen of door individuen die dezelfde informatie of inloggegevens gebruiken om nieuwe accounts te openen op bankwebsites, e-commerce platforms en deeleconomie sites. Een enkele georganiseerde misdaadoperatie of fraude-ring kan schade toebrengen die oploopt tot honderden miljoenen dollars.

Jumio’s aanpak

Jumio 360° Fraud Analytics pakt dit probleem aan met een geheel nieuwe benadering om fraude te stoppen. Het kijkt verder dan eenvoudige verbanden, zoals iemand aangeven omdat ze verbonden zijn met een bekende fraudeur. In plaats daarvan kijkt het naar miljarden data-punten over Jumio’s cross-industrie netwerk om patronen te identificeren op basis van gedragsovereenkomsten en andere indicatoren. Met behulp van grafische database technologie en een laag van machine learning, groepeert het identiteitstransacties in clusters over het netwerk en bepaalt het het fraude risico van elk cluster.

Voorspellende fraude score

Vandaag de dag, wanneer een gebruiker door het ID-verificatieproces gaat, voert Jumio een breed scala aan geavanceerde fraudecontroles uit. Met de toevoeging van Jumio 360° Fraud Analytics wordt de identiteitstransactie ook vergeleken met de clusters en wordt een voorspellende fraude score gegenereerd die automatisch de transactie kan afwijzen als deze een bepaalde drempel overschrijdt.

Kenmerken

Enkele belangrijke kenmerken van deze nieuwe technologie zijn:

  • Grafische database technologie en machine learning classificeren identiteitstransacties in clusters op basis van gedragsovereenkomsten, wat vooral krachtig is voor het identificeren van fraude-ringen.
  • AI-gestuurde voorspellende analyse bepaalt de waarschijnlijkheid van fraude risico voor elke identiteitstransactie op basis van de associatie met het cluster.
  • De voorspellende fraude score kan automatisch identiteitstransacties afwijzen, waardoor fraudeurs in real-time worden gestopt.
  • Dashboards bieden transparantie en helpen verbonden data te visualiseren.

Jumio 360° Fraud Analytics is momenteel in een vroege release beschikbaar voor geselecteerde klanten en zal begin 2024 algemeen beschikbaar zijn.

Related news