Amazon Business voegt Affirm toe als eerste 'koop nu, betaal later'-optie

8 maanden geleden gepubliceerd

Amazon en Affirm hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Affirm wordt de eerste betalingsoptie waarbij klanten hun aankoop in termijnen kunnen betalen bij het afrekenen op Amazon Business. Amazon Business is een business-to-business (B2B) winkel die bedrijven van alle groottes helpt met digitalisering en automatisering van inkoop. Dit alles binnen de vertrouwde omgeving van Amazon.

Nieuwe betalingsoptie voor Amazon Business

Met deze nieuwe service kunnen Amazon Business-klanten de totale kosten van in aanmerking komende aankopen opsplitsen en in termijnen betalen via Affirm, zonder verborgen of te late kosten. Amazon Business begint vandaag met het aanbieden van Affirm aan in aanmerking komende eenmanszaken. De nieuwe betaaloptie zal tegen Black Friday beschikbaar zijn voor alle in aanmerking komende Amazon Business-klanten die een eenmanszaak hebben.

Todd Heimes, directeur van Amazon Business Worldwide, zegt: “We streven er voortdurend naar om Amazon Business de beste plek te maken voor kleine bedrijven om aan hun inkoopbehoeften te voldoen. Het integreren van Affirm als betaaloptie helpt ons daarbij, terwijl we meer flexibiliteit en gemak bieden aan onze klanten.”

Affirm’s nieuwe B2B betaaloplossing

Deze aankondiging markeert de lancering van Affirm’s nieuwe B2B betalingsoptie, die speciaal is ontworpen voor eenmanszaken. Door Affirm te selecteren bij het afrekenen op Amazon Business en enkele eenvoudige gegevens in te voeren, zoals de geregistreerde bedrijfsnaam en het bedrijfsadres, ontvangen kleine bedrijfseigenaren direct een kredietbeslissing. Als ze worden goedgekeurd, kunnen ze kiezen uit gepersonaliseerde betaalopties van drie tot 48 maanden, met de zekerheid dat ze nooit meer betalen dan het vooraf overeengekomen bedrag.

Wayne Pommen, Chief Revenue Officer van Affirm, licht toe: “Volgens de IRS zijn er meer dan 28 miljoen eenmanszaken in de Verenigde Staten. Door deze bedrijfseigenaren een transparante en flexibele manier te bieden om in termijnen te betalen voor de items die ze nodig hebben, kunnen we hen helpen hun koopkracht te vergroten, hun cashflow beter te beheren en hun groei te versnellen.”

Eerdere uitbreidingen van Affirm

Sinds de eerste lancering op Amazon.com en de Amazon mobiele app in 2021, breidde Affirm uit naar Amazon.ca in 2022 en werd het dit jaar direct geïntegreerd als betaaloptie op Amazon Pay. Klanten die Affirm willen gebruiken via Amazon Business, kunnen dat doen via de Amazon Business-website en de Amazon Business mobiele app.

Related news