EPI voltooit succesvolle overname van iDEAL en Payconiq International

8 maanden geleden gepubliceerd
  EPI

Het European Payments Initiative (EPI) heeft de succesvolle afronding van de overname van het Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de Luxemburgse technologieaanbieder Payconiq International aangekondigd.

Na een positieve afronding van alle relevante goedkeuringsprocessen heeft EPI haar overname van respectievelijk Currence iDEAL B.V. en Payconiq International S.A. kunnen voltooien. Deze overnames markeren een belangrijke mijlpaal voor de strategie van EPI om een uniforme directe betalingsmethode en platform voor Europa te leveren.

EPI’s Ambitie

De voltooiing van deze overnames ondersteunt verder de ambitie van EPI om een toonaangevende speler te worden in het Europese betalingslandschap. EPI zet zich in om Europa te voorzien van een innovatieve, veilige en onmiddellijke digitale betalingsoplossing. Dit zal EPI in staat stellen om de uitrol van haar betalingsoplossing in België, Frankrijk, Duitsland te starten, gevolgd door Nederland - landen die samen meer dan de helft van alle niet-contante betalingen in het eurogebied vertegenwoordigen, alvorens uit te breiden naar andere Europese landen.

EPI is ervan overtuigd dat zowel Currence iDEAL B.V. als Payconiq International S.A. strategische activa zijn die zullen bijdragen aan EPI’s missie om een digitale portemonnee-oplossing en een onmiddellijke, account-naar-account betalingsmiddel onder één verenigd merk in heel Europa te bouwen. EPI heeft onlangs aangekondigd dat haar digitale portemonnee, genaamd Wero, de manier waarop mensen betalen opnieuw zal definiëren, door de hiaten in het huidige betalingsecosysteem in Europa te overbruggen.

Welkom bij EPI

Martina Weimert, de CEO van EPI, uitte haar dankbaarheid aan alle betrokken partijen bij deze belangrijke transacties. “Ik wil de medewerkers van iDEAL en Payconiq International van harte welkom heten bij de EPI-familie. Ik geloof dat hun expertise en ervaring zeer waardevol zullen zijn in het bevorderen van het succes van EPI en haar betalingsoplossing Wero”.

In deze belangrijke fase van evolutie van het bedrijf, verzekert EPI de bedrijfscontinuïteit van iDEAL en Payconiq International en hun naadloze service-integratie gedurende het overgangsproces. EPI blijft volledig toegewijd aan het leveren van ononderbroken betalingsdiensten aan de handelaars en consumenten in Luxemburg, België en Nederland.

Financiële informatie over de overnames zal niet worden bekendgemaakt.

Over EPI

Het European Payments Initiative (EPI) is een initiatief dat wordt ondersteund door 16 Europese banken en financiële dienstverlenende bedrijven om geleidelijk een betalingsoplossing op maat voor Europa te bouwen. EPI maakt gebruik van de infrastructuur voor onmiddellijke betalingen van account naar account die beschikbaar is in Europa om de efficiëntie te verbeteren en tussenpersonen in de betalingsstroom te verwijderen. Het beoogt de volgende generatie betalingen voor consumenten en handelaars in heel Europa mogelijk te maken voor alle soorten detailhandelstransacties.

Related news