Celsius Network begint met uitbetaling van 3 miljard dollar terwijl het uit faillissement treedt

4 maanden geleden gepubliceerd

Cryptocurrency bedrijf Celsius Network is begonnen met de uitbetaling van 3 miljard dollar als onderdeel van een goedgekeurd plan om uit faillissement te komen. In november 2023 keurde een rechter in New York een herstructureringsplan goed waarmee Celsius de bezittingen van klanten kon terugbetalen.

Herstructurering en nieuwe Bitcoin mijnbouwonderneming

Het herstructureringsplan is goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Official Committee of Unsecured Creditors (UCC). Dit maakt het mogelijk om crypto, fiat en gewone aandelen aan de schuldeisers van Celsius te geven via het nieuwe bitcoin-mijnbedrijf Ionic Digital. Mijnbouwbedrijf Hut 8 zal de komende vier jaar de bedrijfsvoering van Ionic Digital overzien onder een managementovereenkomst.

David Barse en Alan Carr, leden van het Speciale Comité van de Raad van Bestuur van Celsius, legden uit dat ze erin geloofd hadden dat Celsius de gecompliceerde juridische, regelgevende en zakelijke vraagstukken kon navigeren. Ze zijn vooral trots op het behoud en de distributie van cryptocurrency-bezittingen en de verbeterde terugvordering voor klanten en claimhouders.

Toezicht en de sluiting van apps

Tijdens de herstructureringsperiode werkt Celsius onder toezicht van federale en staatsregulatoren om ervoor te zorgen dat de uitbetalingen op een veilige en tijdige manier worden gedaan. Celsius is begonnen met de processen om zijn mobiele en webapplicaties af te sluiten.

De Chief Commercial Officer van Hut 8, Matt Prusak, is aangekondigd als CEO van Ionic Digital en zal toetreden tot het merendeel van de door UCC aangestelde Raad van Bestuur.

Achtergrond

In juli 2022 vroeg Celsius faillissement aan, kort nadat bekend werd dat een voormalige topman 21 miljoen dollar had verzilverd. De CEO van Celsius, Alex Mashinsky, werd aangeklaagd door de procureur-generaal van New York en gearresteerd wegens fraude. Hij heeft niet schuldig gepleit en zijn proces staat gepland voor september van dit jaar.

Related news