Cryptocurrencybeurs Kraken benoemt Bivu Das tot nieuwe Managing Director in het VK

8 maanden geleden gepubliceerd

Kraken, een prominente cryptocurrencybeurs, heeft Bivu Das, voormalig uitvoerend functionaris bij Starling Bank, aangesteld als bedrijfsvertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk. Das zal de bedrijfsuitbreiding in de steeds sterker wordende Britse regelgevende omgeving gaan stimuleren.

Bivu Das neemt het roer over

Bivu Das zal Blair Halliday opvolgen, die ongeveer een jaar in de functie zat. Das heeft ervaring met het leiden van de crypto-betalingsgateway-startup Unblock en een klein zakelijk financieringsplatform genaamd FIBR UK. Eerder diende hij als hoofd van operations strategie en schaling bij Starling Bank. In zijn nieuwe functie zal Das verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de activiteiten van Kraken in het VK, wat een aanzienlijke personeelsaanwezigheid en klantenbasis omvat.

Das zal ook verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de regelgevende, politieke en commerciële relaties van Kraken, terwijl het bedrijf zijn aanwezigheid in het VK blijft uitbreiden.

Het potentieel van crypto benadrukt

In het persbericht benadrukt Bivu Das het belang van crypto-adoptie in het bedienen van miljoenen mensen in het VK en de rest van de wereld die onvoldoende worden bediend door het traditionele financiële systeem. Hij is er ook trots op de activiteiten van Kraken in het VK te leiden en bij te dragen aan de volgende belangrijke fase van de reis van het bedrijf, waarbij hij het ontwrichtende potentieel van crypto benadrukt.

Bivu Das’s aanstelling als Managing Director van Kraken UK volgt op het vertrek van Blair Halliday, die vertrok om andere kansen na te streven. Halliday speelde een aanzienlijke rol in Kraken na zijn toetreding vorige oktober, en hij beschouwde de exit van het VK uit de Europese Unie als een cruciaal moment voor de crypto-aspiraties van het land.

De uitdaging van nieuwe regelgeving

Kraken is geregistreerd bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA) als een cryptoasset exchange en custodian wallet provider en heeft vergunningen voor zijn derivaten en benchmarking-eenheden. De aanstelling van Das komt op een voorzichtige tijd voor Britse crypto-bedrijven, aangezien nieuwe marketingbeperkingen offshore exchanges hebben verstoord.

Het VK heeft aanzienlijke stappen gezet, waaronder het implementeren van een financieel promotiekader voor crypto en het streven naar een uitgebreid wetgevend en regulatoir kader. Kraken gelooft dat deze ontwikkelingen de regelgevende helderheid hebben geboden die nodig is om het potentieel van de crypto-activaklasse te benutten.

Ondanks nieuwe regelgevingen die invloed hebben op de crypto-industrie in het VK, gelooft Das dat Kraken goed voorbereid is om deze omgeving te navigeren, waarbij hij hun samenwerking met regelgevers en hun gereedheid voor het “volgende hoofdstuk” benadrukt.

Related news