MicroStrategy koopt 850 extra Bitcoins: totale bezit nu $8,1 miljard

3 maanden geleden gepubliceerd

MicroStrategy, het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf, heeft in januari opnieuw 850 Bitcoins (BTC) aangekocht. Hiermee komt hun totale Bitcoin-bezit op 190.000 BTC, wat overeenkomt met een waarde van 8,1 miljard dollar. In het jaar 2023 wist MicroStrategy 56.650 Bitcoins te kopen tegen een gemiddelde koers van 33.580 dollar.

2024: Het jaar van institutionele groei voor Bitcoin

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, ziet 2024 als een cruciaal jaar voor Bitcoin. Volgens hem markeert dit jaar het begin van Bitcoin als een institutionele asset-klasse. Hij voorspelt dat de komende 15 jaar gekenmerkt zullen worden door gereguleerde en institutionele groei voor Bitcoin.

Sinds MicroStrategy in december 2020 begon met het aankopen van Bitcoin als reserve-asset, is het aandeel van het bedrijf met meer dan 300 procent gegroeid. In dezelfde periode zijn tech-aandelen als Microsoft en Google met 95 procent gestegen. Dit maakt MicroStrategy in deze periode een betere investering dan de meeste tech-giganten.

MicroStrategy ziet potentieel voor 100x groei

Saylor is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en verwacht dat de digitale munt nog 100 keer over de kop kan gaan vanaf het huidige koersniveau. Hij maakt zich geen zorgen over de komst van partijen als BlackRock en Fidelity, die het voor investeerders eenvoudig maken om in Bitcoin te stappen.

MicroStrategy heeft namelijk andere manieren om extra Bitcoin te kopen, zoals het lenen van geld op basis van de bedrijfswaarde. Dit zijn mogelijkheden die Exchange Traded Funds (ETF’s) niet hebben. Het bedrijf neemt hierdoor meer risico, maar ziet ook meer potentieel voor winst.

Related news