Deutsche Bank kondigt ontslag van 3.500 medewerkers aan

4 maanden geleden gepubliceerd

Deutsche Bank, een Duitse financiële instelling, heeft besloten 3.500 banen te schrappen. Dit besluit maakt deel uit van hun algehele strategie om de efficiëntie te optimaliseren en kosten te besparen.

Achtergrond van het besluit

Deutsche Bank heeft aangegeven dat de beslissing is genomen om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen en werkzaamheden waar mogelijk te automatiseren. Dit zal voornamelijk gevolgen hebben voor de back-office medewerkers van de bank. De bank is bezig met een kostenbesparingsprogramma van EUR 2,5 miljard, dat in 2022 werd aangekondigd. Het blijkt echter dat er nog steeds EUR 1,6 miljard bespaard moet worden. Dit proces heeft al geleid tot ontslagen bij Deutsche Bank, voornamelijk in de niet-klantgerichte sectoren.

Eerdere aankondigingen en de financiële gevolgen

Eerder had Deutsche Bank al plannen aangekondigd om banen te schrappen in het kader van efficiëntie, maar tot nu toe was er geen specifiek cijfer gegeven. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel medewerkers in Londen hun baan zullen verliezen als gevolg van deze beslissing.

Deutsche Bank onthulde ook dat de winst vóór belastingen in het vierde kwartaal van 2023 met 10% daalde, grotendeels door de herstructureringskosten en de afschrijvingen op de overname van de Britse effectenmakelaar Numis in oktober 2023. De winst vóór belastingen voor het hele jaar steeg echter met 2%, tot ongeveer EUR 5,7 miljard. Ondanks dit alles stegen de aandelen van Deutsche Bank met ongeveer 4% in de ochtendhandel, wat de bank een geoptimaliseerd vooruitzicht op de inkomsten gaf.

Trend in de bankensector

Deutsche Bank is niet de enige wereldwijde financiële instelling die ervoor heeft gekozen om banen te schrappen. Dit is met name het geval na een neergang in de marktomstandigheden die het deal-making proces raakte en een verschuiving in het klantgedrag die veel gebruikers overtuigde om online te bankieren. Andere banken zoals Citibank, Lloyds Banking Group en Barclays hebben ook aangekondigd banen te schrappen als onderdeel van hun herstructureringsplannen.

Related news