Revolut benoemt Francesca Carlesi als nieuwe CEO

7 maanden geleden gepubliceerd

Francesca Carlesi, de voormalige medeoprichter en CEO van fintech hypotheekverstrekker Molo, is aangesteld als de nieuwe CEO van Revolut NewCo door de Britse neobank Revolut. Deze entiteit is bedoeld om de langverwachte Britse bankvergunning van Revolut onder te brengen. Carlesi zal in december de rol overnemen.

Over Carlesi

Carlesi gaf bijna zeven jaar leiding aan haar eigen fintech bedrijf in Londen, voordat ze deze nieuwe rol bij Revolut op zich nam. Ze heeft een doctoraat in bankieren en financiën van de Universiteit van Rome en heeft meer dan 15 jaar ervaring in financiële dienstverlening. Ze heeft senior rollen vervuld bij Deutsche Bank en Barclays, evenals bij McKinsey en Bridgepoint Capital.

“Het bedrijf is met bijna acht miljoen klanten in het VK en een gediversifieerd productaanbod, aan de voorhoede van verandering in financiële diensten”, aldus Carlesi over Revolut.

Vorige CEO

De aanstelling van Carlesi volgt op het vertrek van James Radford, die in maart zijn functie als CEO van de Britse bank neerlegde na drie jaar bij de bank te hebben gewerkt. Radford kwam bijna een jaar nadat Revolut in januari 2021 een Britse bankvergunning had aangevraagd, waarop het nog steeds wacht.

Zeldzame benoeming

Deze benoeming markeert ook een zeldzame aanstelling van een vrouw in een senior leiderschapsrol bij de neobank: Carlesi is slechts één van de drie vrouwelijke senior leiders bij Revolut. Ze voegt zich bij India country head Paroma Chatterjee en Japan country head Yoko Makiguchi.

Dit nieuws komt na het recente vertrek van Kitty Ussher, voormalig economisch staatssecretaris van de Britse schatkist. Ussher diende drie jaar als niet-uitvoerend directeur in de raad van bestuur van Revolut’s Britse bankentiteit en heeft onlangs haar functie neergelegd om een nieuwe post op te nemen als Managing Director, Head of Strategic Policy Development bij Barclays.

Related news