Revolut overweegt verhuizing hoofdkantoor naar Canary Wharf

8 maanden geleden gepubliceerd

De fintech-gigant Revolut is in onderhandeling over een mogelijke verhuizing van het hoofdkantoor naar een meer centraal deel van Canary Wharf, volgens rapporten. Deze beweging zou een welkome stimulans kunnen zijn voor het worstelende financiële district.

Financieel district in moeilijkheden

Canary Wharf heeft de afgelopen maanden te kampen gehad met stijgende leegstandscijfers, een verschuiving naar thuiswerken en het verlies van vlaggenschip huurder HSBC. Volgens gegevens van Costar waren de leegstandscijfers in de Docklands vorige maand 14 procent, hoger dan de 11 procent in de City en 6 procent in het West End.

Mogelijke nieuwe locatie

Revolut is in gesprek om 113.000 vierkante voet te beveiligen in het iconische YY-gebouw in de Docklands nadat de huurovereenkomst op haar huidige hoofdkantoor aan 7 Westferry Circus volgend jaar afloopt.

Het bedrijf bevestigde aan City A.M. dat het overweegt te verhuizen: “Revolut blijft groeien en uitbreiden. We bekijken momenteel onze kantooropties in Londen, maar er is nog geen beslissing genomen.”

Over Revolut

Revolut, opgericht in 2015, heeft meer dan 1.000 werknemers in het VK. Het fintech-bedrijf heeft al meer dan twee jaar geprobeerd een Britse bankvergunning te verkrijgen om zich bij Monzo en Starling te voegen als een uitdagende bank.

YY gebouw

Het YY-gebouw, voorheen bekend als 30 South Colonnade, werd ontworpen door Kohn Pedersen Fox en gebouwd in 1991. Vastgoedbeheerder Quadrant en Oaktree Capital Management verkregen in 2020 toestemming om het gebouw opnieuw te ontwerpen.

Related news