Monzo streeft naar £300m financieringsronde

8 maanden geleden gepubliceerd

Digitale bank Monzo werkt naar verluidt aan een financieringsronde van meer dan £300m met een groep investeringsfondsen, volgens Sky News. De inzamelingsactie, die naar verwachting eind 2023 zal worden afgerond, zou Monzo meer dan £3.5bn waard maken.

Een moeilijke reis

Monzo is herstellende na een uitdagende periode. In 2020 bestond er “materiaal onzekerheid” over de toekomst van de bank. Daarnaast werd de bank onderzocht door de FCA wegens overtredingen van anti-witwas- en financiële criminaliteitsregels. CEO TS Anil trad in 2021 in dienst om de zaken te stabiliseren. In mei 2023 behaalde de bank voor het eerst maandelijkse winstgevendheid, met het oog op het behalen van de eerste volledige jaarwinst in dit financiële jaar.

Nieuwe initiatieven

De bank heeft recentelijk ook verschillende nieuwe initiatieven opgestart. Zo heeft het een nieuwe CEO voor de VS aangenomen om de groei in Amerika te versnellen, een investeringsaanbod voor klanten gelanceerd in samenwerking met BlackRock, en een nieuwe oproepstatusfunctie geïntroduceerd om klanten te helpen fraudeurs te identificeren die zich voordoen als bankmedewerkers.

Naar een beursgang

Sky News meldde ook dat deze laatste financieringsronde door insiders wordt gezien als de laatste ronde voordat Monzo hoopt een beursgang te onthullen. Een woordvoerder van Monzo weigerde commentaar te geven op het rapport.

Related news